Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 18°C | 23°C Még több cikk.

Kengurudömping Ausztráliában az esőzések miatt

Ausztrália északi részén a kenguruk elözönlötték a juhlegelőket. Az állattartók szerint több tízezer dollárnyi kárt okoztak eddig. A jelenség az elmúlt hetek kiadós esőzéseire vezethető vissza, amely újra zöldellővé varázsolta Queensland állam kiszáradt mezőit.
 
A terített asztal látványa kenguruk ezreit csábította a legelőkre, ahol nem szégyellik elenni a jószág elől a dús füvet. Az inváziót nem csupán az időjárás idézte elő, hozzájárult az is, hogy Oroszország higiéniai okokból idén felfüggesztette a kenguruhús importját - írja a BBC hírportál (www.bbc.co.uk).

Emiatt kevesebb kengurut vadásznak engedéllyel, és teret nyerhetnek a vadorzók. Ez érzékenyen érinti a térséget, ahol ez az iparág alternatív gazdasági motor szerepét tölti be a hanyatló juhtenyésztés és gyapjútermelés mellett.

Míg az északi Queenslandben megugrott a kenguruk száma, Ausztrália déli részén, Ú-Dél-Walesben a súlyos aszály miatt két faj, a keleti és nyugati szürke óriáskenguru állománya jócskán megcsappant. Ezért itt 100.000 négyzetkilométeren be is tiltották azok vadászatát.

Az állatvédők úgy vélik, az ausztrál kenguruk a kihalás szélén állnak. Vitatják a kormány becsléseinek helyességét, miszerint jelenleg 25 millió egyed lakja a kontinenst.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pokolgép robbant Bejrút elővárosában

Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant szombaton Bejrút déli elővárosában - közölték biztonsági… Tovább olvasom