Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Kéményben rekedt egy férfi Ausztráliában

Valószínűleg egy rosszul végrehajtott betörés áldozatává vált az a férfi, aki több mint tíz órán át volt foglya egy ausztrál hotel kéményének, közölte pénteken az ausztrál rendőrség. A tűzoltók másfél órán küzdöttek a reménytelen helyzetbe került férfi kiszabadításán."Amikor rátaláltunk olyan volt mint egy bebábozódott hernyó" - közölte a kéményben rekedt férfi kiszabadításán dolgozó egyik tűzoltótiszt.
A férfi teljesen beszorult a kéménycsőbe, a térdei a mellkasához szorultak. Mark James tűzoltó elmondása szerint élet-halál kérdése volt a kiszabadítása. Az ország közepén lévő Alice Spring városában található Gap View Hotel munkatársai helyi idő szerint reggel fél kilenckor riasztották a tűzoltókat, miután nyöszörgést és halk segélykiáltásokat hallottak a kéményből.

A férfi a hotel dolgozóinak elmondta, hogy éjfélkor próbált bejutni a kéményen keresztül az épületbe, ami azt jelenti, hogy tíz órán keresztül szenvedett a kényelmetlen pozícióban. A tűzoltók több módszert is kipróbálva másfél órán át dolgoztak a férfi kiszabadításán, végül kalapácsokkal zúzták szét a kémény egy szakaszát, hogy hozzá tudjanak férni. A kiszabadított férfi James elmondása szerint nagyon szégyenkezett, és nem nagyon beszélt.

A rendőrség azt gyanítja, hogy alkoholhoz akart jutni, és ezért próbált a kéményen keresztül betörni a hotelbe. A könnyebb sérülésekkel kórházba szállított férfit később hallgatják ki, és csak azután döntenek a további jogi lépésekről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Timosenko kormányfő marad

Julija Timosenko ukrán miniszterelnök csütörtökön este bejelentette, hogy kész a 2009-ben esedékes… Tovább olvasom