Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Karadzsics újra a régi: levágták a haját

Szerbia - Ismét a régi Radovan Karadzsics, miután levágták a haját - közölte a háborús bűnökkel vádolt egykori boszniai szerb elnök ügyvédje szerdán Belgrádban. A 13 évig bujkáló, majd a hét elején elfogott, népirtással és háborús bűnökkel vádolt volt boszniai szerb elnök saját honlapot is üzemeltetett Dragan Dabics álnevén. Az álnévre szóló igazolványt a Vajdaságban állították ki. Nézze meg a honlapját!
A 63 éves Karadzsics tizenhárom évig bujkált az igazságszolgáltatás elől, de az is kiderült, hogy Dragan Dabics álnéven Új-Belgrádban élt és természetgyógyásznak adta ki magát. Azért nem ismerte fel senki, mert hosszú hajat és szakállat is növesztett - ezektől szabadította meg egy fodrász szerdán. Ügyvédje szerint Karadzsics "jól néz ki, sőt meg is borotválkozott és jó formában van - ugyanúgy néz ki, mint 13 évvel ezelőtt."

A vajdasági Rumában állították ki a személyi igazolványt Dragan Dabics nevére, a háborús bűnökkel vádolt, hétfőn Belgrádban elfogott, volt boszniai szerb elnök ezt használta az elmúlt években. A rendőrség most azt vizsgálja, hogy hogyan juthatott a dokumentumhoz Radovan Karadzsics. A politikus ugyanis nem volt szerb állampolgár - írja a belgrádi B92 internetes portál.

A hatályos jogszabályok szerint csak szerb állampolgár kaphat személyi igazolványt, ha anyakönyvi kivonattal igazolja kilétét, és korábbi vagy lejárt igazolványát is bemutatja. Az elkészült okmányt pedig csak azután kaphatja meg a tulajdonosa, ha ujjlenyomatot vesznek tőle. A rendőrök arra is kíváncsiak, hogy Karadzsics egy valós személy bőrébe bújt-e vagy pedig hamis személyazonosságot kreált-e magának. A hatóságok azt is ellenőrzik, hogy ki nyújthatott segítséget a hamis iratok megszerzéséhez.

A hamis, interneten közzétett életrajzában Karadzsics Dr. Dragan Dabicsként mutatja be magát és életútját. A dragandabic.com szájton azt olvashatjuk, hogy a dél-szerbiai Kraljevo város melletti Kovacsi nevű faluban született, körülbelül hat évtizede.

Gyerekkorában nagyon szeretett a környező erdőkben és hegyekben kirándulni. Fiatalemberként először Belgrádba, majd Moszkvába ment tanulni, ahol a Lomonoszov Egyetemen megszerezte pszichiáter diplomáját. Oroszország után beutazta Indiát és Japánt, majd Kínában telepedett le, ahol az alternatív gyógyászatra specializálódott. Az 1990-es évek közepén tért vissza szülőhazájába, Szerbiába. Azóta az egyik legmeghatározóbb személyisége lett szakterületének az egész Balkánon-állítja honlapján Karadzsics.

Az egyébként pszichológus végzettségű volt politikus rendszeresen publikált újságokban, valamint szerepelt tévéadásokban, szemináriumokon és egyéb rendezvényeken. A honlapon olvasható az is, hogy jelenleg az új-belgrádi Jurij Gagarin utcában lakik, és nyilvános az e-mail címe is. Ezen információkon túl kedvenc ősi kínai idézetei, valamint több fénykép is található a lapon, amin hosszú hajjal, nagy szakállal és szemüvegben látható. 

Olvasóink írták

 • 6. Nem szerb 2008. július 25. 21:22
  „Véletlenül nem a "benes dekrétumot" adoptáltátok a szerbekre?
  Hát sose lesz BÉKE a térségben?”
 • 5. orgona 2008. július 25. 16:24
  „Igen a Szerbek ilyenek,<moderálva>!De mar UNIOS jelöltek Europanak szüksege van az ilyen emberekre is!Barbar modon lemeszeroltak gyermekeket ,fiatalokat artatlan asszonyokt eröszakoltak meg, es megis ilyenekre van szüksegünk,hat ezt ki erti?”
 • 4. NYILAS MISI 2008. július 24. 18:41
  „10 EVIG GYILKOLT MAGYART,HORVATOT, MUSZLEMOT,ALBANT,KOSZOVOIT !!! MAJD 13 EVI GYOGYITOTT SZERB TESTVEREKET !!! NANA HOGY NEM HORVATOT, VAGY MAGYART, VAGY MUSZLEMOT ,VAGY ALBANT !!!!! ALJAS,SUNYI FEREG !!! MOCSKOS SZERBEK !!!!! GYILKOSOK!!!!!!!!”
 • 3. LEHELKE 2008. július 24. 18:33
  „AZ EGESZ SZERB POLIKA SUNYI ES HAZUG !! A SZERBEKER MINDIG IS JELLEMZO VOLT A SUNYISAG ES ALATTOMOSSAG . A GENJUKBE VAN KODOLVA !! ARCATLANUL HAZUDNAK, KARAKTERUK ZERO !! TOLERANCIA MAS NEMZETEKKEL ZERO !! KIMUTATTAK ES BIZONYITOTTAK A A NAGY YUGOSZLAVIA TAGALLAMAIBAN !!! ALJASUL KONYIRTAK OKET ! MINDEGY VOLT NEKIK HOGY KI !!!!! CSAK A SZERB AZ EMBER !! KONCNTRACIOS TABOROKAT EPITETTEK A MUSZLEMOKNAK ES ALBAN,KOSZOVOIAKNAK,ES HORVAT ES MAGYAROKNAK !!! EZEK TOBB TIZEZER MUSZLEM GYEMEKET,CSECSEMOT MESZAROLTAK LE .UGY HOGY A BUSZROLLERANCIGALVA AZ 5 EVES KISGYEREKNEK LEHUZTAK AZ ALSONADRAGJAT ES LATTAK KORULVAN METELVE AKKOR BEVITTEK AZ ERDOBE ES AZONNAL FEJBE LOTTEK OKET !!! MENNYI GYILKOS SZERB MASZKAL EUROPA UTCAIN !!!!!!! SZABADON !! AZ OSSZASET BORTONBE RAKNI 120 EVRE !!!!!!!”
 • 2. szerb 2008. július 23. 17:16
  „a végén mégis egydül vagy néhny tucat ember viszi el a balhét, holott népcsoportok kiírtásához öten kevesek lettekvolna”
 • 1. orgona 2008. július 23. 16:10
  „Ügyesen kitervelte az utobbi 13-evet,persze nem volt egyedül ezt hozza kell tenni,ugyanis vedtek a baratai,akik persze nem kis emberek voltak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A miniszterelnökhöz ragasztotta magát

Nyomatékot akart adni mondandójának, ezért hozzáragasztotta magát a brit kormányfőhöz. Az eset kedd… Tovább olvasom