Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Kannibalizmusra készült a New York-i exrendőr

Bűnösnek találták azt a volt New York-i rendőrt, aki azt tervezte, hogy nőket fog elrabolni, megerőszakolni, megkínozni, hogy a holttestüket aztán megsüsse és megegye.
Bűnösnek talált egy szövetségi törvényszék egy volt New York-i rendőrt, amiért azt tervezte, hogy nőket fog elrabolni, megerőszakolni, megkínozni, hogy a holttestüket aztán megsüsse és megegye.

A 28 éves Gilberto Valle ügyvédjei szerint a volt rendőr e-mailjeiben, internetes bejegyzéseiben talált szörnyű feljegyzések pusztán egyfajta "fantáziálás" vagy "szerepjáték" kellékei voltak, az ügyészség azokban "halálosan komoly" fenyegetést látott. Annak ellenére is, hogy az elítélt senkit sem támadott meg, nem rabolt el és nem falt fel, azokkal az emberevésről álmodozó internetes levelezőtársaival pedig, akikkel megosztotta sötét terveinek részleteit, fizikailag sohasem találkozott. A vád szerint azonban az elítélt átlépte a képzelet és a valóság választóvonalát, és konkrét előkészületeket tett a bűncselekmények elkövetésére.

Valle az emberrablásra való szövetkezés vádpontja miatt életfogytiglani szabadságvesztést kaphat. A bulvársajtóban "kannibál zsaru" néven emlegetett férfit abban is vétkesnek találták, hogy potenciális áldozatait a bűnügyi nyilvántartás törvénytelen felhasználásával választotta ki. Kéttucatnyi nő megölését tervezte, közülük egy Kimberly Sauer nevű nőét részletekbe menő pontossággal. Sauernek a fotója mellett még a cipő- és melltartóméretét is beszerezte.

A férfit a felesége, a 27 esztendős Kathleen Mangan leplezte le, aki a saját laptopján bukkant rá férje sötét elképzeléseire, egyebek között arra, hogy vele is végezni akar, méghozzá úgy, hogy a lábainál fogva felakasztja és elvágja a torkát. Az asszony a kislányával együtt a Nevadában élő szüleihez szökött.

A hat nőből és hat férfiból álló esküdtszék döntése egyhangú volt. Az ügyben június 19-én hirdetnek ítéletet. Valle ügyvédjei szerint fellebbezni fog.


Illusztráció
Illusztráció

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint húsz halottja van két kínai bányabalesetnek

Legalább huszonegy bányász meghalt egy bányában, négy társukat még keresik. Tovább olvasom