Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Kan: a legnagyobb válság a háború óta

A II. világháború óta most érte Japánt a legnagyobb csapás - jelentette ki vasárnap a nemzethez intézett beszédében Kan Naoto miniszterelnök, és összefogásra kérte a lakosságot.
Ez próbatétel minden japán számára, de ő bízik abban - mondta a televízióban is közvetített beszédében -, hogy a nemzet elszántan felülkerekedik a földrengés, a szökőár és a nukleáris baleset okozta tömegkatasztrófán, és újjáépíti az országot. A kormányfő bejelentette, hogy hétfőtől áramkorlátozást rendelnek el a fővárosban és környékén, hogy megelőzzék az országos áramkimaradást, és elektromossághoz juttassák a földrengés sújtotta körzetet.

A hideg északi országrészben a különféle források szerint kétmillió vagy akár 5,6 millió háztartásban nincs áram és 1,4 millióban víz. A Tokiót és környékét ellátó TEPCO áramszolgáltató vállalat tervei szerint a három órát is elérő forgó áramszünet lesz. Edano Jukio, a kabinet titkára és fő szóvivője közölte ugyanakkor, hogy a költségvetés tartalékalapjából 200 milliárd jent (2,44 milliárd dollár) fordítanak ebben a hónapban a mentési munkálatokra, de egyelőre nem készítenek pótköltségvetést.

A gazdasági, kereskedelmi és ipari minisztérium felszólította a nagyvállalatokat, hogy takarékoskodjanak az elektromossággal. A kormány vasárnap a duplájára, százezerre növelte a mentésben részt vevő katonák számát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alacsony fokú készültség egy újabb japán atomerőműnél

A legalacsonyabb, egyes fokozatú - rendkívüli esemény miatti - készültséget rendeltek el egy újabb japán atomerőműnél. Tovább olvasom