Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Kampánykörútra indult George Bush

Kampánykörútra indult George Bush amerikai elnök a félidős törvényhozási választások kampányának véghajrájában, hogy ellensúlyozza az ellenzéki Demokrata Párt népszerűségbeli fölényét, amely a republikánus párti többség elveszítését is eredményezheti a parlamentben.
Kampánykörútra indult George Bush amerikai elnök a félidős törvényhozási választások kampányának véghajrájában, hogy ellensúlyozza az ellenzéki Demokrata Párt népszerűségbeli fölényét, amely a republikánus párti többség elveszítését is eredményezheti a parlamentben.

A republikánus párti Bush tíz olyan szövetségi államba indult csütörtökön hat napon át tartó villámkörútra, amelyekben 2004-es újraválasztásakor megszerezte a szavazatok többségét. Az elnök Montana, Nevada, Missouri, Iowa, Colorado, Nebraska, Kansas, Arkansas, Florida és Texas államokban kívánja részvételre ösztönözni a Republikánus Párt ingadozó szavazóit, illetve visszacsábítani a konzervatív jelöltek mellé azokat a választópolgárokat, akik ezúttal inkább a demokrata párti jelöltekre adnák voksukat.

Bush kampánya első állomásán azt hangoztatta, hogy Irakban - a háború egyesült államokbeli népszerűtlensége ellenére - fenn kell tartani az amerikai katonai jelenlétet, s arról próbálta meggyőzni hallgatóságát, hogy megfelelő terve van az iraki helyzet kezelésére, míg a demokrata pártiaknak nincs stratégiájuk az arab országgal kapcsolatban.

Az amerikai elnök kedvenc kampánytémáiról, így az adócsökkentésről és a "jó" szövetségi bírák kinevezéséről sem feledkezett meg beszédében. A jövő keddi választások előtt készült legfrissebb közvélemény-kutatások arról tanúskodnak, hogy a Demokrata Párt jelöltjei 1994 óta tartó ellenzéki szerep után először kerülhetnek többsége a törvényhozás alsóházában, a felsőházban pedig veszélybe sodorhatják a republikánus párti többséget. Az amerikai választópolgárok jövő kedden a 435 fős képviselőházat teljes egészében újraválasztják, a 100 tagú szenátusnak pedig az egyharmadát (33 főt).

Fénykép Bush elnökkel 10 ezer dollárért

Amerikában minden pénzbe kerül, és pénzért minden kapható, a választási kampányidőszakban például 10 ezer dollárt kell leszurkolni annak, aki George Bush elnökkel akar fényképezkedni. A The New York Times a jövő heti kongresszusi választásokkal kapcsolatos színes hírei között számolt be néhány politikus árfolyamáról, arról, mennyi pénzért adják az ismert politikai közszereplők arcukat (és alakjukat) egy fotóhoz.

Annak, aki az Egyesült Államok első számú vezetője, az amerikai végrehajtó hatalom feje, George Bush elnök mellett szeretne szerepelni egy képen, nem kevesebb mint 10 ezer dollárt kell fizetni. Azoknak, akik felesége, a first lady, Laura Bush oldalán kívánnak mutatkozni, elég 2 ezer dollárt előteremteni.

Dick Cheney alelnök ára 5 ezer dollár, és vele azonos árfolyamon mozog az előző demokrata elnök, Bill Clinton. Felesége, a jelenleg New York állam szenátoraként dolgozó, a Demokrata Párt esélyes 2008-as elnökjelöltjei között számon tartott Hillary Clinton 2500 dollárt kér attól, aki együtt szeretne vele fényképezkedni.

Kirúgták a Bushnak középső ujját lengető buszsofőrt

Kirúgtak egy buszvezetőt az Egyesült Államokbeli Seattle-ben, miután az amerikai elnök júniusi látogatásakor jobb kezének középső ujjával bemutatott Bushnak és az előtte elhaladó konvojnak.

A 43 éves nő egy iskolabuszt vezetett. Obszcén tette azután derült ki, hogy az elnököt kísérő republikánus kongresszusi képviselő észrevette őt, és jelentette az esetet főnökeinek.

Az asszony arra kérte munkaadóját: vegyék vissza állásába, de az iskola illetékesei erre nem hajlandóak, mondván, a nő gyerekek előtt volt obszcén, és ez elfogadhatatlan a tantestületnek.

hirado.hu/MTI/Független Hírügynökség

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parlamenti patthelyzet Csehországban

Václav Klaus cseh államfő csütörtökön a szociáldemokraták és a kommunisták vezetőivel folytat… Tovább olvasom