Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Jemeni bíróság halálra ítélt 10 siíta lázadót

Halálra ítélt kedden egy jemeni állambiztonsági bíróság 10 síita felkelőt "terrorista szervezet létesítése" és a "biztonsági erők ellen intézett támadások" miatt.
A bíróság hat másik férfire 15 évi szabadságvesztést mondott ki. Az elítéltek a tárgyalóteremben "halál Amerikára, halál Izraelre!, átkozottak legyenek a zsidók, győzedelmeskedik az iszlám" felkiáltásokkal fogadták az ítélet kihirdetését. Ali Abdullah Szaleh ezredes jemeni elnök azzal vádolja a felkelőket, hogy a siíta hitet akarják az államvallás rangjára emelni, amit ők visszautasítanak.

Vezetőik szerint csupán az országban zajló korrupció és az Egyesült Államokkal kialakított túl szoros viszony ellen küzdenek. A síita lázadók kedden arról adtak hírt, hogy hatalmukba kerítettek egy repülőteret a szaúdi határ közelében, amit a jemeni kormány is elismert, de azt állította, hogy hadserege visszaszorította a felkelőket és 14 harcost megölt közülük. A lázadók időközben megvádolták Szaúd-Arábiát is azzal, hogy hétfőn szaúdi katonák tüzet nyitottak egy északi határvárosra, támogatva ezzel a jemeni hadsereg hadműveletét. Ríjad cáfolta az állítást.

A polgárháború következményeire figyelmeztetett kedden az ENSZ gyermekvédelmi segélyszervezete, az UNICEF. Az ismert egyiptomi színész, Mohammed Kabil, miután meglátogatott egy menekülttábort, arról számolt be, hogy az élelmiszerhiány miatt a gyerekek az éhhalál küszöbére kerültek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

90 év börtönre ítélték a Las Vegas-i magyar lövöldözőt

Kilencven év börtönre ítélték a Las Vegas-i magyar lövöldözőt; az 53 éves Steven Francis Zegrean… Tovább olvasom