Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Jelképesen eltemették a Katrina hurrikánt

Gyászolók százai dobáltak könnyáztatta feljegyzéseket, képeslapokat és leveleket vasárnap egy nagy acélszürke koporsóba a Katrina hurrikán jelképes temetésén.

A louisianai Chalmette kisvárosban a természeti katasztrófa ötödik évfordulóján tartott sajátos megemlékezésen az egyik levélben egy gyermek piros ceruzával azt írta, hogy "Távozz tőlünk!". Egy másik levél írója a szélvihar 1800 áldozatának egyikére emlékezett: "Nyugodj békében, Gloria, mindig szeretni foglak". A koporsót taps közepette lezárták, majd a megeredő esőben elföldelték.

A szertartást bemutató templom szintén víz alá került a hurrikán tombolása idején.

"Sírtam, amikor megírtam a levelem - mondta a 61 éves Nancy Volpe, aki hosszú idő után tudott csak visszaköltözni a házába. - El sem mondhatom, mennyire tudom, hogy mit jelent az a szó: otthon".

A jelképes gyászszertartás csupán egyike volt a New Orleanst, Louisiana és Mississippi állam partvidékét sújtó természeti csapás emlékére tervezett tucatnyi eseménynek.

New Orleans mintegy nyolcvan százalékát elborította az ár, amikor a 2005. augusztus 29-i vihar idején átszakadtak a gátak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megelőző digitális csapásokat tervez a Pentagon

Agresszív megközelítéssel, a többi között megelőző digitális csapásokkal akarja megvédeni saját… Tovább olvasom