Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Japán egymilliárd dollárral segíti a szegénység és éhínség elleni harcot

Japán két év alatt egymilliárd dollárral járul hozzá a szegénység és az éhínség elleni harchoz, kifejezetten a gyerekek és fiatalok támogatására szánva ezt az összeget- jelentette be hétfőn New Yorkban Kisida Fumio japán külügyminiszter.
Kisida Fumio a fenntartható fejlődésnek szentelt New York-i ENSZ-fórumon felszólalva közölte, hogy Tokió 2019 márciusáig egymilliárd dollárral támogatja a gyerekeket és fiatalokat. Kiváltképpen az oktatásukra, az egészségügyi ellátásukra, a nemi egyenjogúság megteremtésére és a katasztrófák okozta kockázatok csökkentésére szánja az összeget, amelyet az ENSZ Fejlesztési Programja (UNDP) fog felhasználni.
    
Az ENSZ-tagországok vezetői 2015-ben 17 célt fogalmaztak meg a fenntartható fejlődést szolgáló globális cselekvési tervükben, és ezek között szerepelt a szegénység és az éhínség felszámolása is. A kitűzött feladatokat 2030-ig kell végrehajtani.
    
Japán jelenleg is tevékenyen segíti a bajban lévő gyerekeket és fiatalokat. Kisida Fumio példaként említette azt, hogy országa hét nemzetközi szervezettel együttműködve foglalkozik a szíriai iskolák rendbetételével, a tanárok továbbképzésével, és segíti a polgárháború sújtotta országban a több százezer szíriai menekült egészségügyi ellátását és oktatását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hét tanács ausztriai idénymunkához

Három hónap Tirolban és rendben a családi kassza címmel írtunk arról az olvasónkról, aki évente pár… Tovább olvasom