Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Japán atomrekator: Két hét múlva mind meghalnak

Egy-két héten belül belehalhatnak a sugárbetegségbe azok a fukusimai munkások, akik március 11-e óta a szivárgó reaktorok közvetlen közelében dolgoznak.


Három embert már korábban kórházba kellett vinni, miután súlyos égési sérüléseket szenvedtek a radioaktív víztől, amely a bőrükre került. De a reaktorok belsejében dolgozó Fukusimai Ötven sem számíthat jobb sorsra. A munkásoknak tilos a sajtónak nyilatkozni, de egyikük édesanyja névtelenül elmesélte a Foxnewsnak, hogyan élnek csaknem négy hete a halálra ítélt munkások a félig lerombolt atomerőműben, ahol az alapvető szükségleteiket sem tudják biztosítani - írja a blikk.hu.

– A fiam nem beszélhet közvetlenül a médiával, de megkért, hogy adjam át az üzenetét – mondta az édesanya. – Azt mondta, sokat beszélgetnek az utóbbi időben, milyen sors vár rájuk, és mindannyian tisztában vannak vele, hogy csak néhány hetük lehet hátra. Ennek ellenére azt üzenik, nem adják fel, a halál árnyékában is azon dolgoznak, hogy megmentsék az országot a sugárveszélytől.

A március 11-i cunamiban súlyosan megsérült reaktorban és körülötte is a megengedett szint többszázezerszeresét mérik ma már a veszélyes sugárzásnak, a tönkrement hűtőrendszeren és szigeteléseken dolgozók viszont egy percre sem hagyhatják el az életveszélyes zónát. A munkás édesanyjának beszámolója szerint félóránként tizenöt percre léphetnek be a leginkább fertőzött zónába, de hiába váltják egymást, mivel az egész intézmény területén halálos méretű a sugárdózis. Enni sem tudnak adni nekik rendesen, napi egy tányér rizs a fejadagjuk, se húst, se tejterméket nem tudnak bejuttatni nekik.

A teljes írás>>

Olvasóink írták

 • 20. SC 2011. április 03. 17:48
  „Eli mér?!
  Ütős viccek nincsenek ámerikában?
  Biztos vannak,ossz meg velünk a bukott kontinens:-) lakóival egyet-kettőt,légy oly kedves...”
 • 19. elemér 2011. április 03. 17:31
  „- Mi a különbség a haha és a hűha között?
  - ???
  - Kb. 20 centi.”
 • 18. SC 2011. április 03. 16:21
  „eli mér?!
  Az univerzális azt jelenti,általános...:-)
  Örülünk neki,hogy egy atomtudós leereszkedik közénk a nagy vízen túlról,és helyére teszi fejünkben a dolgokat:-)))
  Folytasd kérlek,a bohócokon szórakoztam mindig legjobban a cirkuszban!”
 • 17. elemér 2011. április 03. 10:27
  „"A PIHENTETŐMEDENCÉBEN SOSINCS PLUTÓNIUM,TE KIS EGYÜGYÜ.
  A használlt üzemanyag az heterogeneous és található benne uranium, plutonium, transplutonium stb. Pofa az van nagy ügye, te kis együgyü. Gyere és pucold a cipöm.;))

  Szóval a probléma ott volt hogy a robbanáskor sok használlt üzemanyagot tároltak a medencékben. Pontossan 6-szor annyit mint a megengedett a terv szerint. Ezt a reaktor épületben az emeleten tartották. Nem akartak költeni kint tárolókra. Aztán az állami ellenörzés is laza volt, mert zsebükben tartották a hivatalt. Legnagyobb probléma a mai napig az iparban a a használlt üzemanyag tárolás. Kétlem hogy ezt Mo.-n megoldották. Van egy rövidtávu tárolás és hosszutávu. Egyiket se oldották meg idáig sehol. Magyarul ezt elhalgassák és hazudoznak.”
 • 16. elemér 2011. április 03. 08:51
  „Nagy betüvel irni a forumon univerzális nagy parasztság. Univerzális azt jelenti, hogy minden nyelven. Csernobilban német teherautos beton pumpákat használltak hasonló manüverre amit Japánba próbállnak. Ez van a hirekben.

  Igy néz ki a szkimetik terv rajz erre a BWR reaktor atom erömüre, hogy neked is legyen hozzá fogalmad.

  http://3.bp.blogspot.com/-b1fRJHJ6zC4/TX-JfiWfduI/AAAAAAAAAKk/s4g7LAHAxPw/s320/BWR%2BFlowpath.bmp

  Itt van a Mark 1 GE reaktor és repedés van az acél burkolaton (core shroud) elszivárog rajt a rádioaktiv hüttö viz. Az egy tároló medencében megy és a betonban valahol van repedés, mert onnan megy a tengerbe. Pumpáltak bele cementet persze az, nem köt mert a viz kimossa. Most észhez tértek és valami hydraulikus cementel próbállják betömni.

  http://2.bp.blogspot.com/-0AHgFG7nWPM/TX-J81T54zI/AAAAAAAAAKs/qzF4TN3bH7Q/s320/BWR%2BReactor.bmp

  Igy néz ki az épület hogy neked az ujságiróknak és szakértöknek Mo.-n is legyen fogalma.

  http://cdn.wn.com/pd/df/d2/50d6da86994b5779461b4db530c5_grande.jpg

  Csernobilre van egy megoldás ami 2 billio dollárba kerül. Pénz még nincs rá. Japánba is ilyesmi kell. Cszernobilban a jelenlegi épület szivárog. Ez olyan ott mintha naponta 16 mell röngent kapnál.

  http://www.youtube.com/watch?v=0DScKqp20O8”
 • 15. adalfold 2011. április 03. 02:52
  „EGYÉBKÉNT TALÁN LEESIK ...
  SZÓVAL AZ USA JOBBAN TENNÉ HA BEFOGNÁ A POFÁJÁT HA CSERNOBILRÓL VAN SZÓ.
  NEM VITTEK ODA SEMMIT SE NÉMETBŐL SE USABÓL "SEGÍTSÉGNEK".
  ELLENBEN CSERNOBILBAN VOLT A SZOVJETÚNIÓ LEGFEJLETTEBB RAKÉTA-ELŐREJELZŐ RENDSZERE, EGY BÉNA ATOMERŐMŰ ,AMIRE KÖNNYŰ VOLT RÁFOGNI A "ROBBANÁST" (MI ROBBANT...), ÉS
  VÉGSŐ SORON A SZOJETÚNIÓ BUKÁSÁT HOZTA AZ 500 EZER!!! KATONA BEVETÉSI KÉNYSZERE.
  JÓ KIS BIZNISZ VOLT AMERIKÁNAK....BOMBÁT DOBNI.
  (megalapozott elmélet)”
 • 14. adalfold 2011. április 03. 02:45
  „<moderálva>

  KISFIAM MINDENKI TUDJA,HOGY NEM BETONOZTÁK LE A CSERNOBILI REAKTORT. EGY KÖNNYŰSZERKEZETES KUPOLA VAN FELETTE. EZ A BAJ, EZÉRT SÍRNAK A MAI NAPIG.

  MÁSRÉSZT MEG NEM RESIN GYANTA, HANEM RAGASZTÓGYANTA (HOGY ÉRTSD MAGYARUL). ÉS AZ MEG CSAK IDEIG ÓRÁIG KÖT...TALAJCSERE (MELIORÁCIÓ) .AZ LESZ.
  A PIHENTETŐMEDENCÉBEN SOSINCS PLUTÓNIUM,TE KIS EGYÜGYÜ. ABBA A KIÉGŐ (HŰLŐ) Ü.A.CELLÁKAT TESZIK.”
 • 13. adalfold 2011. április 03. 02:40
  „húhúúúú:D
  MEKKORA HAZUDOZÁS:D:D:D

  kár, hogy a maximális szorzó TÖBBSZÁZEZER HELYETT 900-1000. mÁSRÁSZTMEG EGY DARAB EMBER NINCS A REAKTORBAN,MIVEL
  A REAKTORBA EMBER NEM FÉR BE (NINCS ANNYI HELY),TOVÁBBÁ PERCEK ALATT SZÉTESNÉNEK A SEJTJEI.

  ISTENEM.
  BLIKK”
 • 12. elemér 2011. április 03. 01:38
  „Itt csak azlátszik hogy dunctok sincs ott mi történik, de pofa az van.”
 • 11. Muaddib 2011. április 02. 21:56
  „10. elemér 2011.04.02. 20:18
  "Én többet voltam a reaktorok körül mint ti"

  Hát ez látszik az írásaidon is!”
 • 10. elemér 2011. április 02. 20:18
  „Én többet voltam a reaktorok körül mint ti, akik itt csak makogtok. Semmi hitelest nemtudtok hozzászollni. Azt ti csak hirekböl meg a mondvacsinállt szakértöktöl ismeritek.”
 • 9. Rinpócse 2011. április 02. 19:54
  „Ki ez az elemér ?Miért dumál bele mindenbe hülyeséget,neki kellene ott lenni a reaktornál,akkor lenne valaki,osztja az észt kis senki,minden tiszteletet megérdemel,aki ott feláldozza magát,tudva,hogy nem fogja túlélni”
 • 8. akela4 2011. április 02. 17:21
  „A legszomorúbb az, hogy némely kommentező még a fekete szuroknál is sötétebb, csakhát van internete és osztja az észt mindenhol, már amennyit tud!
  A hír akár igaz is lehet, mert a kamikázék is hasonlót csináltak az önfeláldozás terén, de ők azonnal meghaltak, hiszen esélyük sem volt visszatérni!”
 • 7. elemér 2011. április 02. 16:46
  „Lespriccelik a környéket (resin) gyantával ami megköti a port és nem viszi a szél. Aztán nincs kizárva hogy bebebetonozzák a reaktort mint Csernobilban. Elösször állitólag próbállják hütteni a reaktort és a medencét ahol plutoniumot és használt rudakat raktároznak. Utánam következhet a Magyar szakértö.;))”
 • 6. elemér 2011. április 02. 16:05
  „Innen forditották - Foxnes, Mar. 31
  http://www.foxnews.com/world/2011/03/31/japans-nuclear-rescuers-inevitable-die-weeks/
  Reaktorban senki nem dolgozik, legfeljebb a reaktor épületben. Reaktorban göz lessz normálissan, de ez már nem nornális. Olyan hö van bent hogy félnek leolvad az acél burkolat és a vasbeton ami körbeveszi mert nem tudják hütteni. Ezért most ezeket a teherautos pumpákat amit beton munkákon használlnak fogják majd szerdátol használlni. Akkor érkezik vele a hajó.

  http://www.youtube.com/watch?v=QoGG8hrGKD8

  http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTWhgCfnB8ZlKSKXFZqUS2StQVDxUuXQUkum66vLm_j2hHfUj7z

  USA-bol is küldenek teherautos pumpákat amit a németek gyártanak. Ezt használlták Csernobilban is. Ezek pénteken érkeznek. A dolgozókat korházban vizsgállják és rendszeressen figyelik. Nem találtak betegségi tüneteket rajtuk. Páran megégtek mikor a vizbe léptek. Maguk közt beszélgetnek hogy a gyors halál az betegségtöl lessz vagy a lassu pár hónap mulva a ráktol. Rizsát meg kekszet esznek. Kapnak egy olom lepedöt éjjel, mert kisugárzás van alattuk az iroda épületben.”
 • 5. buggyant 2011. április 02. 14:41
  „De sajnálom szegényeket....
  Aztán majd lesz belőle egy film, egy legenda.”
 • 4. westi 2011. április 02. 12:58
  „A legnagyobb tragédia az,hogy ez akár igaz is lehet.Sőt! Szerintem sokkal többen fognak ott meghalni nagyon rövid időn belül.
  Az ellenkezőjét állítók csak struccpolitikát folytatnak.”
 • 3. háté 2011. április 02. 12:39
  „Japán atomrekator: Két hét múlva mind meghalnak- aki erre az írásra vetemedett, és kiadja--azt oda vinném a reaktorhoz és bezárnám egy helységbe,---két hét múlva had meséljen az "élményeiről"
  Ezért a cikkért egy jobboldali újság,--milliókat fizetne büntetésként!--igaz ökörséget miért írnának le.”
 • 2. Bo9903 2011. április 02. 12:11
  „1. én is ott olvastam ezt.
  Részvétem a családtagoknak. A munkások ám az igazi hősök!!!! Alekoszka drága nem tudom, ott is olyan okostojás lenne-e, mint amilyennek írják mindenhol, hozzáteszem sosem néztem ilyen szemetet, de bármit megnyitok az interneten, őőőőő van mindenhóóól... ki más lenne... igazi hős kis hazánkban... gy. ökér. A többivel együtt.”
 • 1. Goldmund 2011. április 02. 11:52
  „A Blikk című tudományos folyóirat (onnan vették át) ezúttal is pontos, szakszerű, tényeken alapuló tájékoztatást ad.
  Na, itt kéne a Médiatanács, meg a rémhírterjesztés ellen föllépő hatósági szigor!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minőségvizsgálat Floridában - krokodilokkal

Krokodilok és alligátorok, pontosabban a bőrük alá ültetett elektronikus chip segítségével mérik fel… Tovább olvasom