Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Japán - Az erőműig kiépített elektromos vezeték egyelőre nem működik

A japán mérnököknek sikerült ugyan kiépíteniük egy elektromos vezetéket a Fukusima-1 atomerőműig, de a vezeték még nem működik, és a hibát egyelőre nem találják.

Így az erőmű legkorábban vasárnap kaphat csak áramot - közölte helyi idő szerint szombat este a japán atombiztonsági hivatal szóvivője. A korábban már kiépített vezetékhez szombaton napközben még másfél kilométernyit fektettek le, és ezzel elérték az erőmű 2. számú reaktorát, amelytől tovább haladva látnák el árammal a többi reaktort is.

Mint korábban közölték, azért a 2. reaktorhoz építették ki távolból a vezetéket, mert a négy legveszélyeztetettebb reaktor közül ez szenvedte el a legkisebb kárt. Az áramszolgáltatás helyreállítása azért lenne kulcsfontosságú, mert így megpróbálhatnák beindítani a reaktorok, illetve a használt fűtőrudakat tartalmazó pihentető medencék vízellátásában, így a hűtésében kulcsszerepet játszó szivattyúkat.

Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a múlt pénteki földrengés, illetve az azóta történt erőművi robbanások nem tették-e eleve tönkre a szivattyúkat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Japán - Toyota: Európában nem lesznek fennakadások

Európában alig várhatók fennakadások a Toyota-gyártásban - mondta a német Automobilwoche című lapnak… Tovább olvasom