Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Ján Slota a köztársaság védelméről kezdeményez törvényt

A köztárság védelméről szóló törvény mielőbbi elfogadását kezdeményezi a magyarellenes kirohanásairól ismert Jan Slota pártja. Ezt a Szlovák Nemzeti Párt alelnöke közölte hétfő este egy televíziós vitában, ahol egy révkomáromi magyar vállalkozóval, Bósza Jánossal vitázott.
Bósza János bejegyzés alatt álló csoportosulása Nomos Regionalizmus Polgári Társulás az úgynevezett Dél-fölvidéki Autonómia Környék, vagyis egy dél-szlovákiai autonóm terület kialakítását tűzte ki céljául. A társulás elképzeléseit a szlovákiai magyar politikai és közélet több-kevesebb fenn- és távolságtartással kezeli. Bósza a napokban mégis vitára szólította fel a Szlovák Nemzeti Párt vezetőjét. Ján Slota először elfogadta a felkérést, végül pártja első alelnökét, a parlamenti alelnöki posztot is betöltő Anna Belousovová, ment el a műsorba. A helyenként személyeskedésbe torkolló, az autonómiáról alig szóló vita során a nemzeti párti alelnöke közölte: kezdeményezni fogják a Bósza-féle társulás feloszlatását.

A szlovák kormánypárti vezetők mai egyeztető fórumán pedig ismét felvetik, hogy a pozsonyi parlamentnek ideje elfogadni a törvényt a Szlovák Köztársaság védelméről. Ján Slota pártja már tavaly is előállt egy hasonló kezdeményezéssel, akkor azonban a koalíciós partnerek nem támogatták a javaslatot. Belousovovának egyébként meggyőződése: Bósza mögött valaki áll, aki szerinte a vállalkozót egyfajta "tesztballonként" használja arra, hogy kitapasztalja, miként reagál a szlovák közvélemény az autonómia kérdésére.

Olvasóink írták

  • 1. titi 2008. január 17. 19:30
    „Na ez a Bósza is van akkora barom mint a Slota!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bush Szaúd-Arábiában

Fegyvereket adna el Szaúd-Arábiának az Egyesült Államok - közölte a Bush-kormányzat hétfő este. A… Tovább olvasom