Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Izraeli katonák agyonlőttek egy palesztint

Izraeli katonák agyonlőttek kedd délután egy palesztint, két másikat pedig megsebesítettek a Gázai övezet déli részén, az izraeli határ közelében - közölték kórházi források.

A lövöldözés okát egyelőre nem tudni. Az övezet és Izrael között ismét feszültté vált a helyzet az elmúlt két hétben. Az izraeli kormány hétfőn felszólította az övezetet uralma alatt tartó Hamász radikális palesztin szervezetet, hogy ne engedje meg a helyzet romlását. Az izraeli katonák két és fél hét leforgása alatt nyolc palesztint lőttek le, akik szerintük terroristák voltak.

Szemtanúk szerint a kedden lelőtt palesztin az úgynevezett népi ellenállási bizottságok tagja volt. Ez egy fegyveres csoport, amelybe több más palesztin szervezet tagjai is belépnek, és amely nagyon aktívan közreműködik a Gázai övezetből kiinduló támadásokban. Az övezetben hétfőn emlékeztek meg a 2008-2009 telén végrehajtott izraeli büntető hadjárat kezdetéről.

Olvasóink írták

 • 2. vonLichthofen 2010. december 29. 00:35
  „-A Hamas NEM egy radik´lis palesztin szervezet! A Hamast a Gazai palesztin nép törvényesen választotta meg olyan külföldi képviselők jelenlétében mint Jimmy Carter.
  - a HAMAS NEM tartja uralma alatt Gaza-t. A Hamas a kormány, amely mionden eszközzel igyekszik megakadályozni, hogy a - joggal - felháborodott és szabadságuktól megfosztott palesztinok válaszoljanak a folyamatos Israeli provokációkra.
  - Milyen BÜNTETŐ hadjáratra emlékeztek a palesztinok? Nem volt ott hadjárat, de esztelen, barbár, gyűlölettől átitatott mészárlás - Phosphorus Alba a védtelen lakosság és a gyerekek ellen?

  Látjátok, az ilyen hazug és finoman hamisító cikkek ellen kellene használni az új médiatörvényt.

  Ilyen alapon az újság megkérdőjelezhetné a volt szovjet partizánok jogát arra, hogy a nácik ellen harcoltak volt minden eszközzel ami a rendelkezésükre állt.”
 • 1. janika 2010. december 28. 20:14
  „Nocsak már ez is hír? Hisz ez megszokott dolog a zsidóktól!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsidó sajtótörténeti adatbázis az interneten

Szabadon hozzáférhető zsidó sajtótörténeti adatbázist hoztak létre az interneten. Tovább olvasom