Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Izraeli hadihajók körbevették a Gázába tartó ír segélyhajót

Izraeli hadihajók körbevették szombaton hajnalban a Gázai övezetbe tartó segélyt szállító ír hajót - közölte a hajó útját szervező csoport szóvivője.

Az akcióra a Földközi-tengeren, 55 kilométerre Gáza partjaitól került sor. A szóvivő szerint több izraeli hajó vette körül a segélyszállítót, s megakadályozták, hogy elérje a Gázai övezetet. Ehelyett vagy Asdod izraeli kikötőbe, vagy máshova akarják kísérni - mondta.

Az al-Dzsazira arab hírtévé megszólaltatta a hajó egyik utasát, aki közölte: az izraeliek követik őket, de egyelőre nem próbáltak felszállni a fedélzetre. Az 1200 tonnás Rachel Corrie nevű hajó elleni akcióra öt nappal azt követően került sor, hogy izraeli kommandósok megostromoltak egy segélyflottillát, amely hat hajójával át akarta törni a Gázai övezet köré vont blokádot.

Akkor az egyik hajó megszállásakor összecsapások robbantak ki, s kilenc török aktivista az életét vesztette. A hétfői izraeli akció nagy felháborodást keltett világszerte. Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő már jó előre közölte: nem engedik meg, hogy az ír segélyhajó elérje Gázát. Ugyanakkor utasította a hadsereget, hogy kellő óvatossággal járjon el a hajó feltartóztatásában, vigyázzon az utasok épségére.

Mind Izrael, mind az amerikai kormányzat azt javasolta, hogy a Rachel Corrie a Gázai övezet helyett Asdod kikötőjébe fusson be, s rakományát onnan - a megfelelő átvizsgálás után - eljuttatják majd a palesztinokhoz. Ezt azonban a hajó utasai elvetették.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. vonLichthofen 2010. június 09. 14:20
  „meir,
  azt hittem te ennél azért bölcsebb vagy. egyetlen alkalommal sem válaszolt a megmásíthatatlan tényekre tényekkel vagy észérvekkel.
  mindig valami másról kezdesz el beszélni.

  Mi pl a véleményed a két rabbi könyvéről amelyben ezek a tanult vallási szakemberek a gojok meggyilkolásának lehetőségét, módját és szükségszerűségét elemzik.
  A könyv egyébként szép kötésben jelent meg, az a legértékesebb része a munkának. A munka maga is megér vagy 50 régi fillért.-”
 • 25. vonLichthofen 2010. június 09. 06:17
  „24 meir, én nem alapozok semmire semmit.

  Én csak egyszerűen a letagadhatatlan és szembeszökő tényeket konstatálom.
  Israel gátlástalanul mészárol le embereket, utána meg össze vissza hazudozik.
  Israel NEM képvisel engem, ha bárki is, akkor már a lányok a B´t Shelem-ből, és a Neutrei Carta nagyszakállú rabbijai.
  Nagyon csalódott volnál ha kiderülne, hogy a Jegyzőkönyvek valóban a Báseli/vagy Genfi/ zionista gyűlés jegyzőkönyvét tartalmazzák. Annyira messze volna ez a valóságtól?
  Mnnyivel rosszabb a Jegyzőkönyvek mint pl. Henry Ford Dearborn Journal-ja vagy az International Jew szintén őtőle?

  A két tudós rabbi könyve viszon MOST jelent meg, mindkettő még életben, hogy az Allah növessze hosszúra a szakállukat.”
 • 24. meir 2010. június 08. 15:41
  „vonLichthoffen!!
  honnet "tudtak" a Cari Ohrana emberei.....??
  NEM tudtak!!!
  egyszeruen kitalacio az egesz,es Te most is erre alapozol mindent!!!
  hogyan is lehet egy mar kozel 100 eve irt, eleve hazugsagra, alapozni ma is ??? nem erzed hogy az antizsido elmeleted santit valahol??”
 • 23. vonLichthofen 2010. június 08. 05:44
  „meir, te tényleg fölkaptad a vizet.

  Az amlített két jeles rabbi - Jiczák Sapirá és Joszi Éliczúr - könyve csak nemrég jelent meg és a hírek szerint Israelben iziben a legkeresettebb könyvek közé került. Nem csoda, hioszen olyan izgalmas, és minden Israeli számára érdekes témát feszeget, hogy mikor, hogyan, milyen eszközzel kell megölni egy 80 százalékban állati jelleggel és jellemmel bíró gojt.
  Igazad van meir abban, hogy ezt a témát már régen feszegetik, így feszegették ötszáz éve is.
  Nem igazán értem a felháborodásod. A könyv egy hivatalos israeli kiadónál jelent meg, tisztes és tanult rabbik tollából, akik csak az általános érzéseknek adtak irodalmi értékű formát.

  Lehet, hogy igazad van a Zion Bölcseinek Jegyzőkönyve eredetét illetően, csak azt nem értem, hogy a cár titkossszolgálata honnan tudta, hogy mi a zionisták célja hosszú évtizedekre előre. És ha az egy förmedvény akkor miért nem hagyod figyelmen kívül. Hányj fittyet rá. Mint egy fityúr.
  Mert hogy a zionisták követik a jegyzőköny szellemét szinte bötüről bötüre afelől ne legyen egy szikrányi kétségünk sem.
  A Hamas választás nemzetközi ellenőrzés alatt történt olyan szakemberekkel és tekintélyekkel többek között mint Jimmy Carter. A választási csalásnak még a gyanúja sem merült föl.
  Gondolkodj logikusan meir. Mi mást választhatott volna egy tízméteres betonfallal körülvett, kiéheztetésre itélt másfélmillio ember? Arra adta a voksát aki legalább a ki- és felszabadulás reményét adta nekik.

  meir, tudom, hogy őrjöngve fogod megtépdesni ősz szakálladat és imasáladat de egy tömeg előtt hajlandó vagyok kijelenteni, fényes nappal, piacnapon, a Dunakaputéren, hogy vagyok annyira zsidó mint te, sőt én még jobb is vagyok mint te, mert én nem örülök habzó szájjal annak, ha Israel ártatlanokat mészárol százszámra.”
 • 22. Joel 2010. június 07. 19:05
  „A Cion Bölcseinek jegyzőkönyve a ti új bibliátok meir ! Tartalmazza a ti sötét terveiteket az egész világ gyarmatosítására. A rossz az hogy igaz a könyv minden szava !”
 • 21. meir 2010. június 07. 18:01
  „19-es!!te szellemi nincstelen!!!
  Hamas valasztas "demokratikusan"??? HOL???MIKOR???
  mirol nyafogsz te??? ott voltal?? lattad a tortenteket??--en igen!!!
  "ha" az olyan demokratikus volt,akkor ugyan meseld mar el miert allt a harc a FATAH es a HAMAS kozt heteken kersztul fegyveresen???
  beszelsz ossze-vissza hulyesegeket!minnt mindig!!
  mit kevered a napi politikaba egy kb,; 500 evvel ezelott irt mu szoveget???
  de ha mar itt tartunk!!!
  mi van a Magyarorszagon ujra nyomtatott-(ujsagos es egyeb konyves bodekban-(szena teri)-arusitott)- szemettel,
  a -"Cion Bolcseinek jegyzokonyve"-cimu formedvennyel???
  az pedig koztudottan a Cari Ohrana altali hamisitas,ami alapot szolgaltatott Bohdan Hmelnickij-nek es kozakjainak az elso Pogromokhoz,Tarnopol-ban!!!!”
 • 20. vonLichthofen 2010. június 07. 16:12
  „meir,
  itt van a könyv, ha átbiciklizel Cfed- be ott tuti, hogy még megkapod.
  Jiczák Sapirá és Joszi Éliczúr a két jeles szerző, a Jichár-i yeshiva tanárai.
  A könyv a megszokott logikával és módon elemzi, hogy miért kívánatos a gojim megölése - hárigát gojim.

  Azt már tudtuk, hogy egy goj csak kb 20 de max. 40 százaléknyi emberi lélekkel/jellemzőkkel/ bír, a hátramaradó hányad az biza állati. Így - a szerző tudós rabbik szerint - nem kell álmatlan éjszakákat átvergődni a kérdés felett, hogy megöljenek e a zsidók egy goj-t.
  Puff, fejbe kell lőni oszt annyi.
  Ez a kisgyerekekre és terhes anyákra is vonatkozik, mert a kisgyerek vagy a még meg nem született baba felnőve akár a zsidóság ellen is fordulhat./De miért is tenne akárki ilyet?/
  A dolgok mai állása szerint meir, munkátok nem lesz kevés, sok öldöklésre van kilátás, aztán a jól végzett munka örömével köszönthetitek a lenyugvó napot.”
 • 19. vonLichthofen 2010. június 07. 06:22
  „meir,
  úgy érted, hogy az a saját néped megvédése ha embereket mészároltok le barbár módon?
  Akár hajón akár szárazföldön?
  Amit ti csináltok meir az semmi más mint a kisebbrendűségi komplexusotok ékes bizonyítéka. Azt tartjátok az egyetlen módnak és megoldásnak, ha jobbra balra öldöstök. Ez meg fogja bosszulni magát meir, szívből kívánom hogy érd meg azt az időt amikor eljön sírás rívás napja és fogaknak sűrű csikorgatása.

  Vagy már elkezdtétek követni azt az utat amit a két idióta rabbi javasolt a könyvében, ami azt ecseteli, hogy mikor, hol és miként kell és kötelesség megölni a goyokat. Akár kisgyerekeket is, mert azok felnővén akár a zsidóság ellenségeivé is válhatnak - ígyhát egyszerűen le kell őket lőni.
  Micsoda nemes tanítás - de vissza fog ez ütni meir, ha nem holnap vagy húsz év múlva, de visszahull rátok az ártatlanok vére hetediziglen meir.

  A Hamas - ról meir.
  Elfelejted, hogy a Hamast igenis a Palestine nép, jelesül a Gazai nép választotta meg demokratikus módon és eszközökkel. A választás nemzetközi megfigyelők jelenlétében történt akik nem láttak vagy tapasztaltak szabályellenes tevékenységet.”
 • 18. meir 2010. június 07. 04:16
  „...
  NEM nepirtasra keszulunk!!! a Hamas NEM a Nep!!! abbol a Nep-bol ugy a ketharmada NEM ert egyet a Hamas-szal!!!
  minduntalan ezt hallani,; "az izraeliek alatt jobb volt az elet,mindenkinek volt munkaja es penze elni!!"
  vajon miert,ha a Hamas-szal olyan fenekig tejfol lenne??!!
  Amint a Hamas eltunik a szinrol,azonnal felodjuk a "blokadot"!!!
  addig viszont............!! minden oda tarto hajot ellenorzunk Ashdod kikotojeben!!
  -es ez most tetszik vagy sem a vilagnak!!! le se szarjuk mit pofaznak!!! nekunk elsosorban a mi nepunk biztonsaga a fontos!!!”
 • 17. Joel 2010. június 06. 21:53
  „meir ! A 10-es számú kommentben a ruhes p....t ugye nem az amire gondolok ?
  Van pofád tisztességes magyar embereket le rühes parasztozni ?
  Te aki a cimboráiddal ötven éve nyomjátok el a palesztin népet ?
  Ti, kik most éppen Gáza lakóit akarjátok kiéheztetni ?
  Ti akik uzsorásként szipolyoztátok a magyar népet 1944-ig ?
  Hogy a pofádról nem sülne le a bőr meir !”
 • 16. k2968 2010. június 06. 20:51
  „9. hozzászólás meir 2010.06.05. 14:31

  Izraeli miniszter; a Hamas-t fel kell szamolni!!
  Nem csak hogy felszamoljuk,de orokre el is radirozzuk az utolso szalig!!!
  -es ezuttal ugasson az USA,az EU,az ENSZ amit csak akar!!!amig nem vegeztunk,nem hagyjuk abba!!!
  -aztan kovetkezik a Hisb´allah!!!
  elegunk van abbol hogy az EU akarja eldonteni-dirigalni-(IZRAEL NEM EUROPA!!!!!)-hogy mi zsidok hogyan milyen korulmenyek kozt,elhessunk a sajat szuveren hazankban!!!
  ezuttal olyan kormanyuk van,aki ezt nem hagyja!!!-es ez igy is marad!!! miert?,-mert a zsido lakossag 87%-a bizalmat szavaz az Izraeli Jobboldali kormanyzasnak!!!

  Azért itt pár dolog sántít.
  Tehát népirtásra készültök?
  Az ensz nem csak europa.
  A nemzetközi törvények még rátok is vonatkoznak.
  A saját szuverén országot úgy kaptátok ajándékba.
  Kezdem azt gondolni ,hogy tényleg a talmud tanításai az útmutatók számotokra.”
 • 15. bonita2 2010. június 06. 17:57
  „Tisztelt Kisalfol.hu
  Bejelentem, hogy a meir nevezetu hozzaszolo egy RACIST PROVOKATOR aki mindent es mindenkit megalaz az itteni forumon.”
 • 14. meir 2010. június 06. 16:23
  „12-es!! <moderálva>
  az itteni TV mondta be hogy 4 haloitt van az Izraeli erok kozul,es 7 sebesult!!

  HATE!!
  aruld mar el!! hogyan kell leloni valakit Gumilovedekekkel!!!!
  mert a Naval Commandonak csak az volt!!!”
 • 13. háté 2010. június 06. 10:53
  „A török igazságügyi orvosszakértői tanács elnökhelyettese tegnap adta át a boncolási jegyzőkönyveket a török igazságügyi minisztériumnak. A vizsgálat szerint egy 60 éves férfit, Ibrahim Bilgent négy találat ért: a halántékán, a mellkasán, a csípőjén és a hátán. A 19 éves Fulkan Dogan - aki amerikai állampolgársággal is rendelkezett - öt lövést kapott, kevesebb mint 45 centiméterről. Két találat érte a fejét - az egyik elölről, a másik hátulról -, két golyót kapott a lábába, egyet pedig a hátába. Két másik férfi négy-négy lövést kapott, s az áldozatok közül ötnek a fejét érte lövedék - közölte Yalcin Buyuk, az orvosszakértői tanács elnökhelyettese.

  A boncolás eredménye megerősíti a mészárlás túlélőinek a vallomásait, akik között az angol lap megemlíti az Angliába tegnap hazatért Ismael Patelnek, a Leicesterben működő al-Aqsa barátai nevű, palesztinokat támogató szervezet vezetőjének (szem)tanúvallomását. Patel elmondta, hogy az izraeli támadás legvéresebb szakaszában ,,minden másodpercben rálőttek egy emberre". Az egyik férfit ,,tarkóján érte a halálos lövés, két lépésre tőlem pedig egy másikat a szeme között talált el a lövedék". Patel szerint a halottak mellett 48 utas sebesült meg az izraeli lövöldözésben, hat aktivista pedig eltűnt, tehát a halottak száma valószínűleg emelkedni fog.

  Ezek az új fejlemények cáfolják azt a hivatalos izraeli állítást, miszerint a zsidó terroristák önvédelemből lőttek, a mészárlás csak válasz volt az aktivisták támadására.

  A zsidó terrorállam az éjszaka folyamán azt állította, hogy a halottakban talált lövedékek nem változtatják meg azt a tényt, hogy a zsidó terroristák önvédelemből lőttek. ,,A katonák csak akkor lőttek, amikor életveszélyes helyzet alakult ki" - közölte Izrael londoni nagykövetségének szóvivője. ,,A ravasz gyors meghúzásának az az eredménye, hogy több lövedék éri ugyanazt a testet."”
 • 12. bonita2 2010. június 05. 16:21
  „10. hozzaszolo
  8-as!!
  <moderálva>
  Na arrol csak igen beszelgethetnenk, hogy ki provokal, fenyegetodzik es hazudozik itt. Mennyi izraeli katona vesztette eletet az elso segelyhajo bevetelenel? Valasz. 1 sem! Te 4 izraeli katona halalat hazudtad itt.”
 • 11. buggyant 2010. június 05. 14:39
  „Nem én találtam ki stíriai. Olvastam. Rgo nem lehetek hazug. Viszont te már elég sok sületlenséget ideordibáltál a fórumra.
  Ha tudnád mennyire nevetséges vagy kis nudlikám....”
 • 10. meir 2010. június 05. 14:33
  „moderálva sértő”
 • 9. meir 2010. június 05. 14:31
  „Izraeli miniszter; a Hamas-t fel kell szamolni!!
  Nem csak hogy felszamoljuk,de orokre el is radirozzuk az utolso szalig!!!
  -es ezuttal ugasson az USA,az EU,az ENSZ amit csak akar!!!amig nem vegeztunk,nem hagyjuk abba!!!
  -aztan kovetkezik a Hisb´allah!!!
  elegunk van abbol hogy az EU akarja eldonteni-dirigalni-(IZRAEL NEM EUROPA!!!!!)-hogy mi zsidok hogyan milyen korulmenyek kozt,elhessunk a sajat szuveren hazankban!!!
  ezuttal olyan kormanyuk van,aki ezt nem hagyja!!!-es ez igy is marad!!! miert?,-mert a zsido lakossag 87%-a bizalmat szavaz az Izraeli Jobboldali kormanyzasnak!!!”
 • 8. buggyant 2010. június 05. 14:26
  „De kivégeztek. És ne ordibálj. ..... nem kell őrjöngeni. Kultúrált formában is lehet ám véleményt nyilvánítani. <moderálva..>”
 • 7. meir 2010. június 05. 14:24
  „S.C. meg a "buggyant"!!-(ajjjveee,hiszen ha csak buggyant volna....de sajnos......!!)-
  azert toroltek mert HAZUGSAG!!!!
  nem vegeztek ki senkik senkit!!!”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több száz embert lakoltattak ki Szlovákiában

Tovább olvasom