Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Izrael lecsapna az iráni atomlétesítményekre

Izrael katonai akciót tervez az iráni atomlétesítmények ellen.
A kormány maga mögé állításán fáradozik Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök és Ehud Barak védelmi miniszter, akik katonai akciót terveznek az iráni atomlétesítmények ellen - adta hírül a Háárec című izraeli napilap egy magas rangú tisztségviselőre hivatkozva szerdán.

A duónak nemrég sikerült meggyőznie Avigdor Liberman külügyminisztert, hogy támogassa tervüket. Azonban a kormány további öt legfontosabb minisztere, Élijáhu Jisáj belügyminiszter, Dán Meridor titkosszolgálati miniszter, Benni Begin tárca nélküli miniszter, Móse Jaalon stratégiai ügyekért felelős miniszter, valamint Juval Steinic pénzügyminiszter egyelőre nem akar többet nyomásgyakorlásnál.

Mark Regev, a kormányfő szóvivője nem akart nyilatkozni az üggyel kapcsolatban, mondván, hogy "nem kommentáljuk az újság minden spekulációját". Az izraeli média az utóbbi időben egyre gyakrabban kongatta meg a vészharangot Iránnal kapcsolatban. Izrael és a Nyugat attól tart, hogy az iszlám köztársaság békésnek álcázott atomprogramja valójában nukleáris fegyverek kifejlesztésére irányul.

Bár a zsidó állam fenyegetve érzi létét Irán által, izraeli titkosszolgálati körök óva intik a kormányt egy esetleges katonai beavatkozástól. A Háárec kormány- és külügyminisztériumi forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) hamarosan megjelenő új jelentése felgyorsíthatja a döntési folyamatot Izraelben.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. pancser 2011. november 05. 21:48
  „35! Én is így gondolom. Az arabok jobban félnek Irántól mint Izrael, mert nekik egyenként nagyon gyenge a katonai potenciáljuk.”
 • 35. szabo1936 2011. november 05. 15:44
  „SC hozzaszolasaival egyet ertek de egy dolgot szeretnek hoza adni.
  Az Irant korulvevo orszagok foleg az arabok azert a kuliszak mogot igen drukolnak a zsido alamnak azert,hogy megsemisitsek az irani atom prjojectet nekik nem nagyon hianyzik egy Perzsa atom bombaval rendelkezo hatalom.Es a vilag legtob orszagai is titokban de igen orulnenek ha Israel ezt megtene.Persze,hogy tiltakoznanak utana de ez csak egy jelkepes tiltakozas lene.Az oroszok meg a kinaiak viszont semi masra nem lenenek kepesek mint tiltakoznanak az sem mas mint jelkep az,hogy a mulahknak atom fegyverei legyenek nem hianyzik senkinek a vilagon!”
 • 34. SC 2011. november 05. 11:31
  „"De! Ez egészen addig tart amíg esetleg nem akarsz beházasodni közéjük."
  Ez nem igaz!:-) Egy Steiner Kristóf nevű magyar srácnak sikerült...”
 • 33. pancser 2011. november 05. 07:11
  „31-32! Nem így van! Iránban viszont igen, próbáljátok ki nagyokosok, vigyétek az asszonyt is! Be lehet fizetni egy utazási irodában egy két hetes útra, ott béreltek egy autót és tessék bejárni az országot.”
 • 32. SC 2011. november 05. 00:17
  „"Ha őket valaki bántja az egyértelműen antiszemita, az már nem számít hogy ők mindenki mást lenéznek."
  Ha bántja? Ó,nem.Már akkor nácit,antiszemitát,nyilast kiáltanak,ha nem értesz velük egyet.Ha bírálni mered őket,sátánfattya,neofasiszta,az ellenségük leszel egyszerre.Egy demokrácia nem így működik!Ez már pancser pancsernak szól..”
 • 31. mstummer 2011. november 04. 23:06
  „Izrael demokrácia? Na ne röhögtess... Szvsz a leginkább elnyomó országok közé tartozik. Persze a zsidók szempontjából valóban demokrácia,de lakik ott még 1-2 népcsoport akiket semmibe vesznek.
  Egyébként valóban egy jó vendéglátó nép. De! Ez egészen addig tart amíg esetleg nem akarsz beházasodni közéjük. Sosem leszel velük egyenértékű,ha nem vagy született zsidó. Ők a kiválasztott nép akik mindenki felett állnak. Hogy képzeled azt hogy közéjük furakodsz? Még nehezebb a dolgod ha egy mélyen vallásos családhoz próbálsz így közeledni.
  Tudtad hogy a vallásuk szerint nem bűn az ha egy nem zsidót megölnek? Vagy akár egy nem zsidó kislányt megerőszakolnak? Továbbá alacsonyabb rendű fajba tartozó nőkkel nem fognak kezet, még ha vezető politikus is az illető nő... Érdekes egy felfogás. Ha őket valaki bántja az egyértelműen antiszemita, az már nem számít hogy ők mindenki mást lenéznek.
  De ha neked ez kell menj oda. És építs a siratófal helyén mélygarázst :) Nem kellenek oda azok a dohos téglák :)
  Irán is egy "szép" hely. Az átlag ember ott is normális. A törvények barbároknak tűnhetnek a nyugati emberek számára,de ott ez a normális. A fő gond mindkét ország esetében hogy a vezetőréteg radikális. Ha valaki mégis enyhülést akar azt eltávolítják maguk közül. Lásd Jichak Rabin meggyilkolását illetve Irán esetén néhány mérsékelt,reformpárti politikus bebörtönzését.”
 • 30. pancser 2011. november 04. 19:57
  „Izrael egy demokrácia, próbáld ki mindkettőt, Iránt és Izraelt, alighanem megvilágosodnál <moderálva>”
 • 29. SC 2011. november 04. 09:10
  „pancser,ha jobban elolvasnád a mondókáimat,rájöhetnél,hogy inkább az izraeli palesztin viszályról szól,mintsem Iránról."Izraelben te is és én is nyugodtan élhetsz" Csak te,én itt élek nyugodtan,ne akarj engem oda teleportálni.:-))) Mint ha egy angyalnak mutatnád a pokol kapuját!:-)
  "A Jobbikot sem szereti senki, potenciális veszélyforrás"
  Na erre nem vennék mérget.Majd egymillióan szavaztuk be őket a magyar parlamentbe.Most már még többen vagyunk,hála az általad felváltva imádott fityesz,mszp sorozatos baklövései miatt!:-)A Jobbik ma már a 2. legtámogatottabb párt.De ezen ne keseredj el,lesz még első is.”
 • 28. pancser 2011. november 03. 22:32
  „26-hoz! Elég ha saját állampolgárait! "SC" Csak az olyan elvakultak mint a jobbikos szimpatizánsok állnak melléje az ottani viszonyoknak. Öngól? Izraelben te is és én is nyugodtan élhetsz, palesztinok százezerei dolgoznak ott békében és jól élnek. Izrael megvédi magát, ha provokálják visszacsap keményen. A veszély Irán! Ők mindenféle irracionális cselekedetre is hajlandók lehetnek. Iránt a térségben senki nem szereti, néhány szélsőséges siita csoporton kívül, nem érdeke senkinek a túlságos megerősödés. Ezt minden hatalom meg fogja akadályozni, közvetlenül vagy csupán hallgatással. A Jobbikot sem szereti senki, potenciális veszélyforrás.”
 • 27. SC 2011. november 03. 22:15
  „"Mindenki a hozzá hasonlókat szereti" nem akarok itt összefüggéseket keresni,de ez elég nagy öngól"
  Az!:-)))”
 • 26. mstummer 2011. november 03. 21:25
  „"Mindenki a hozzá hasonlókat szereti" nem akarok itt összefüggéseket keresni,de ez elég nagy öngól.

  Irán egyébként ugyan olyan barbár és elítélendő politikát folytat mint Izrael. De nem gyilkolja a szomszédait, és csak egy országgal szemben szítja a feszültséget, nem a fél világgal szemben. Ha betartották volna az ENSZ döntés eredményét már régen béke lenne. De Izrael telhetetlen volt...és most is az.
  A törvénykezés az más tészta. Mindenhol más a szokás. Kínában is sok embert kivégeznek, és a nagy USA se áll rosszul. A középkorban senki sem rettent meg attól hogy a szegény tolvaj kezét levágják... akkor és ott ez volt a szokás. Irán megmaradt ennél a fajta szigornál.
  Nagyon ingoványos az egész térség megítélése a számomra. Én egyik országgal sem szimpatizálok. Inkább csak abból választhat az ember hogy melyiket ítéli el jobban. Nálam a jobban elítélt a kettő közül az Izrael. Sokkal többet tettek a békétlenségért az elmúlt 60 évben mint Irán.”
 • 25. Hunicum 2011. november 03. 21:20
  „Azért még nincs elfelejtve 1967!”
 • 24. SC 2011. november 03. 21:04
  „pancser!
  A gázai gyermekeket sem azért szülte meg az anyjuk,hogy 3 évesen bomba tépje szét őket...Ha már a h.lye darus hasonlataiddal jössz...A feltételezések pedig nem a racionalitás talaján mozognak...iraelben atom bombák vannak,Iránban külföldi megfigyelők,bomba sehol.Na erre varrjál gombot...”
 • 23. pancser 2011. november 03. 19:29
  „Mindenki a hozzá hasonlókat szereti. A darukat viszont sajnálom, nem arra csinálták őket. Kétségeim sincsenek arról ha Iránnak atombombája lesz megkísérli használni, a legkevésbé sem számítanak nekik a gyerekek, a gázai övezetében lakók sem.”
 • 22. SC 2011. november 03. 18:31
  „"Én meg megnézem hogyan csinálnak a sivatagból dús kerteket Izraelben a sivatagban, van nemi különbség."
  Nemi különbség?:-)Hát szabad különbséget tenni?Csúnya rasszista vagy...:-)
  Hogy hogyan csinálnak?Öntözéssel...Telik odavezetni a porsivatagban máshonnan az amerikaiak pénzéből...Nézegesd.
  "Tudod abból az övezetből rendszeresen lövik a békés lakosságot válogatás nélkül."
  ÓÓÓÓÓÓ,és ezét kell a kórházakat,iskolákat is szétlőni...A két három éves gyerekekkel,asszonyokkal,aggokkal együtt...Például Gázában háromszázukat.Milyen szépen egyet értesz az állami terrorral....Na menj,de csak oda jegyet válts!”
 • 21. pancser 2011. november 03. 18:09
  „Tudod abból az övezetből rendszeresen lövik a békés lakosságot válogatás nélkül. Talán nem kéne, illetve ha megteszik tegyék a mező közepéről. De most nem ez a téma. Jó mulatást Iránban. egy kupac kavics is vár rád, hogy részt vegyél egy ott jellemző eseményen.”
 • 20. pancser 2011. november 03. 17:44
  „19. "SC" Te Iránba mész rendben van, majd jól figyelj mi lóg az autós darukon. mindenkin oda megy ahova az ízlése hajtja. Én meg megnézem hogyan csinálnak a sivatagból dús kerteket Izraelben a sivatagban, van nemi különbség.”
 • 19. SC 2011. november 03. 16:30
  „18. pancser
  Aki rajong izrael iránt,javaslom nézze meg a You Tube-on fellelhető videókat erről az országról.Egy ismerősöm sem járt még izraelben,ők mind keresztények.Nem tudnak csodálattal beszélni róla,mert megnézték a You Tube-os felvételeket.Elrettentő volt számukra,amit láttak:
  http://www.youtube.com/watch?v=RJZei6cg-M0&feature=related&oref=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DAl-ItdsaQLs%26feature%3Drelmfu
  A Gázában lebombázott gyermek holttesteket 3.50-től láthatod.
  Azt tudtad,hogy az usa évente 3 billiárd dollárral pénzeli izraelt?Na,ebből könnyű öntözni a sivatagot...”
 • 18. pancser 2011. november 03. 00:06
  „Aki rajong Irán iránt, javaslom nézze meg a You Tube-on fellelhető videókat erről az országról.
  Több ismerősöm járt Izraelben, nem zsidók. Csodálattal beszéltek róla itthon, a találékonyságból, szorgalomból importálhatnák néhány fazékkal!”
 • 17. mstummer 2011. november 02. 20:37
  „Hogy mennyire igaz amit a 2.-es hozzászólásban olvastunk.

  Érdekes látni hogy az eddigi 16 hozzászólásból egy sem próbálja Izraelt védeni. Ez az állam maga alatt vágja a fát. Mostanra az átlag európai ( nem zsidó) állampolgárok többsége - akik 20-30 éve talán még szimpatizáltak Izraellel, - mélységesen megveti a politikájukat. Ennyi idő alatt rég ki kellett volna egyezniük a palesztinokkal. Ehelyett továbbra is üldözési mániájuk van, mindenki őket akarja bántani. Legalábbis szerintük. A világ ezt már nagyon megunta. Sőt belegondolva több mint 60 évük volt rá. Ennél kevesebb idő alatt 2 egykori szuperhatalom is megbékélt egymással.
  Sajnos ennek az lesz az eredménye hogy az átlag zsidó fog szívni, akivel alapvetően semmi gond nincs (mint általában az átlagemberekkel). Mert ha Iránnak tényleg lesz bombája akkor ők be is fogják vetni. Mindezt egy sértődött, kisebbségi komplexusban szenvedő rossz politika miatt. Szvsz csak egy szűk vezető rétegnek érdeke a feszültség fenntartása.”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kifigurázták az iszlamistákat: felgyújtották a lap székházát

Felgyújtották a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap szerkesztőségét szerdára virradóra… Tovább olvasom