Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Izrael 36 órás ultimátumot adott a Hamásznak

Izrael 36 órás ultimátumot adott a Hamász palesztin radikális szervezetnek a megállapodásra a tűzszünet feltételeiről.
Izrael 36 órás ultimátumot adott a Hamász palesztin radikális szervezetnek a megállapodásra a tűzszünet feltételeiről - közölte hétfőn a Galei Cahal katonai rádióállomás.

A tájékoztatás szerint az izraeli vezetés üzenetet küldött Egyiptomba arról, hogy ha 36 órán belül nem állapodnak meg, akkor kiszélesítik a (jelenleg folyó) izraeli hadműveletet. A Hamasz követelései és az Izrael által támasztott feltételek közötti eltérés nem nagy - állították a rádióban.

A Galei Cahal szerint a Hamász egy tartós tűzszünet feltételeként szabja a Gázai övezet elleni blokád megszüntetését, a határátkelők megnyitását, illetve azt, hogy az izraeli hadsereg mondjon le a Hamász aktivistái elleni célzott csapásokról és rajtaütésekről.

Izrael a rakétákkal és aknavetőkkel végrehajtott támadások teljes leállításán kívül egy biztonsági ütköző övezet létrehozását követeli a Gázai övezet határa mentén, továbbá a föld alatti alagutakon folyó csempészés megszüntetését, amit Kairónak kellene szavatolnia. A tűzszünetről szóló megállapodás két szakaszban valósulna meg. Először életbe lépne a teljes tűzszünet, majd megkezdődnének a tárgyalások egy több éves tűzszünet feltételeiről.

Izrael egyelőre hivatalosan nem ismerte el, hogy képviselői Egyiptom közvetítésével közvetett tárgyalásokat folytat a palesztinokkal.

Mose Jaalon, az izraeli stratégiai ügyek minisztere az Y-Net című izraeli internetes újságnak úgy nyilatkozott, hogy a hadművelet csupán egyik eszköze a béke megteremtésének. "Nem akarjuk magunkat becsapni azzal, hogy a katonai művelettel elérjük a békét" - mondta. Jiszráél Haszon, aki korábban az izraeli belbiztonsági szolgálat helyettes vezetője volt, ugyancsak az Y-netnek azt mondta, hogy a tűzszünet számos tényező függvénye. Nemcsak Izraeltől és Egyiptomtól, hanem attól is függ, hogy a palesztin frakciók miképpen tudnak egymás között megállapodni.

Londoni diplomáciai források szerint a Hamász kemény feltételeket szabna a tűzszünet fejében. Egy magát megnevezni nem akaró diplomata hangoztatta, a Hamász megtesz mindent annak érdekében, hogy az arab világ szemében győztesként kerüljön ki a jelenlegi helyzetből, és ezért megnehezíti a tűzszünet megvalósításának feltételeit.

Ugyancsak londoni források értesülése szerint a Hamász képviselői az utóbbi napokban az iráni és a libanoni fővárosban tárgyaltak. Bejrútban a szíriai vezetés képviselőivel is folytattak megbeszélést. Háled Mesál, a Hamász emigrációban élő politikai vezetője, hétfőn Kairóban tartózkodott.

A Sky News brit televízióban hétfőn elhangzott, Izrael nem csak hadseregének behatolását mérlegeli a Gázai övezetbe, hanem széles körű hadműveletekkel a Hamasz megsemmisítésére törekedne. Gyakorlatilag egy valóságos háborúról lenne szó - állította a brit tévéállomás.

Olvasóink írták

 • 15. Pretorianus 2012. november 21. 21:01
  „Tudod csicska, Finkelstein professzor egy rendes ember, ő nem avval kezdi és fejezi be a napot te. Magyarán nem fényesíti tükör tisztára a sajátjai hátsó felét a nyelvével. De te megteszed... :)
  S hallom a nevem. :)”
 • 14. Pretorianus 2012. november 21. 20:38
  „Csicska!
  Megnézted a videót, tudod, ahol egy olyan zsidó ember nyilatkozik, akinek a szülei a táborokban haltak meg. Ő mondja az igazságot és nem az ingét, de a zsidó államot tiszteli meg gyomra savas tartalmával. Én pedig tőled öklendezem erősen, mert te az ő rossz dumájukat szajkózod , a tények nem érdekelnek és gyermekgyilkosokat dicsőítesz arra számítva, hogy olvassák a fröccsenéseidet és a 30 jó Júdás pénzt leszámolják remegő, vértől iszapos kezeidbe...Leírtam mindent,ha valamire kíváncsi vagy, olvass vissza, csicska...”
 • 13. pancser 2012. november 21. 19:14
  „1. Pretorianus 2012.11.21. 17:42
  A terroristáid óvodák udvaráról, iskolákból lövik az ártatlan izraeli civileket. Feláldozzák a palesztin gyerekeket, aztán vagy igazi vagy hamis fotókat közölnek. Amúgy meg úgy gondolják, hogy a kisgyermekek ha meghalnak a Paradicsomba jutnak. Magyarul a Hamasz öli a palesztin gyerekeket.
  Nem kéne Izraelt lőni, ez a megoldás, aztán lehányhatod az inged!”
 • 12. Pretorianus 2012. november 21. 17:42
  „http://www.youtube.com/watch?v=Ozmc9CkFhbM”
 • 11. Pretorianus 2012. november 20. 17:54
  „És a tények:
  "Hétfő reggelre 110-re nőtt a palesztin halottak száma, a sebesülteké meghaladja a 900-at. (Tegnap este 101 halottból 24 volt gyermek, 10 nő, 13 idős ember, a 850 sebesültből pedig 260 gyermek, 140 nő és 55 idős ember.)"”
 • 10. Pretorianus 2012. november 20. 17:23
  „9. pancser 2012.11.20. 09:29
  Ennyi, csicska? :) Csak egy kis személyeskedés? Hol vannak a tényeid, fotóid? Sehol, mint te...0 csicska...”
 • 9. pancser 2012. november 20. 09:29
  „8. Pretorianus 2012.11.19. 22:03
  Egyáltalán nem úgy érezem bármi is romokban lenne velem kapcsolatban, sokkal inkább az hogy b.....meget csinálok az elméleteitekből, minden fronton, olyannyira, hogy csak csicskázásra telik.
  Ha tényeket nézzük Izrael jogos önvédelmet folytat barbár terroristákkal, a világ szemében ez így van. Akik meg másként gondolják azokat viszont nem sokra becsülik, ti is besoroltatok ebbe a csoportba. Gyászmagyarok feketében mint Belphegor a transznemű.”
 • 8. Pretorianus 2012. november 19. 22:03
  „Duma,duma és csak duma, csicska pancser. A képek sehol, a soha volt kereszténységed romokban,a tények még mindig nem hatnak meg és számodra nem léteznek... Csicskának is kevés vagy! :)))”
 • 7. pancser 2012. november 19. 21:04
  „6. Pretorianus 2012.11.19. 20:16
  Én írjam le helyetted 100x hogy csicska, Csicska, csicska.................
  Elcsicskásodsz Belphegor? Rajta, rajta, még nem zsidóztál eleget, szurkolsz a gonosznak, hát persze, nem lennél Belphegor különben. A Jobbik is oda mehetne segíteni, karikás ostorral néhány betyárral, csak az a baj ha az izraeliek visszalőnek nehéz gatyát cserélni, illetve neked dinamót!”
 • 6. Pretorianus 2012. november 19. 20:16
  „5. pancser 2012.11.19. 19:46
  pancser, akinek a szlengben a neve, csicska! Tetszik? Akkor vedd dicséretnek a fogalmát is: "Alárendelt személy, aki félelemből, tiszteletből, anyagi érdektől hajtva vagy befolyásolhatósága okán viselkedésében és szavaiban más(oka)t maga felett állónak ismer el, előtte vagy előttük meghunyászkodik, azt vagy azokat alázatosan kiszolgálja."
  "Az a fogvatartott, akinek ki kell szolgálnia zárkatársait, az elítéltek hierarchiájában a legalsó fokon lévő fogvatartott, ezeknek az egyéneknek kötelességük zárkatársaikra mosni, főzni, takarítani, mert ha ezt nem teszik meg, meg is verik őket"
  Nos. Tökéletesen bemutattad embertelen, kutya mivoltod... A szánalom, az együttérzés legkisebb jelét sem mutattad a meggyilkolt gyermekek iránt!Akkor vagy te keresztény, amikor én hindú brahmin! Mutasd bátran azokat a FRISS! képeket, ahol zsidó kisgyermekek palesztin rakétáktól haltak meg a napokban! Minél többet, ahogy én tettem! És köztünk a különbség csicska, hogy én azt az ártatlan zsidó gyermekekkel szemben is részvétet érzek!”
 • 5. pancser 2012. november 19. 19:46
  „4. Pretorianus 2012.11.19. 16:59
  Én is tudok neked fotókat mutatni, a gázba vonuló nagymamát a négy kis unokájával. Azt az elvbarátaid tették. A különbség a akkora mint a föld és az ég között a te képeiddel. A Hamasz terrorállama földsáncnak használja a gyerekeket, miközben izraeli civilekre, békés földművesekre lövöldöz, eléggé el nem ítélhető módon. Belphegor azért vagy Belphegor, hogy a gonoszságot pártfogold! A csicskát meg valahogy emelt négyzetre mert kevésszer írod le, a te szádból az az én dicséretem. A te tényeid lázálmok, rémálmok, mint sérült kevered a valósággal!
  Izraelnek is meg a Hamasz által terrorizált palesztínoknak shalom, salem!”
 • 4. Pretorianus 2012. november 19. 16:59
  „A halomra lőtt palesztin gyermekek fotóit megnézted már, mit szólsz hozzájuk? Ha keresztény ember vagy, megmozdult benned valami, amit úgy hívnak, lelkiismeret? Ami vadul tiltakozik a látottak alapján! Persze, aki shalommal/sálammal :)/ köszönget, az nem keresztény, hanem zsidó... És 90 százalékuknak tetszik ez az öldöklés...”
 • 3. Pretorianus 2012. november 19. 16:43
  „2. pancser 2012.11.19. 15:06
  pancser, akinek a neve a szlengben csicskát jelent!
  A tényeket cáfold meg!
  "Izrael katonai a világ legjobb katonai, soha nem harcolnak fegyvertelenek ellen."
  A mondatod első fele röhej, avval nem foglalkozom. A második felével már annál jobban. Nézd meg a képeket, magukért beszélnek. Ezt az arcátlan zsidó hazugságot, amit tőled hallunk, ó hogy szakadna rád az ég! Még hogy nem harcolnak fegyvertelenek ellen... És a halott palesztin gyermekek? Asszonyok? Öregek? A rakétával szétlőtt újságíró székház, ahol tucatnyi újságíró sérült? <moderálva>
  http://rt.com/news/gaza-family-idf-mistake-017/”
 • 2. pancser 2012. november 19. 15:06
  „1. Pretorianus 2012.11.19. 14:31
  Izrael katonai a világ legjobb katonai, soha nem harcolnak fegyvertelenek ellen. Szemben a Hamasz össze vissza lövöldöz robbant gyilkolászik, neki mindegy csak zsidó legyen. Belphegor több százezer palesztin dolgozik Izraelben, békében, fizetésért. A Hamasz uralta Gázában zsidó elképzelhetetlen. Akkor ki barbár?
  A válasz önként adódik. Már az is disznóság hogy a sűrűn lakott, a Hamasz által leigázott terrorban tartott milliónyi palesztint használják földsáncnak, gyerekekkel, öregekkel asszonyokkal. Ezek a hamaszosok a te barátaid bárkit megölnek, fiatalt öreget, aki a béke mellett áll ki. Amikor az édesanyák az óvodába viszik csemetéiket a Hamasz nem labdát, babát ad a gyerekek kezébe, hanem puskát. Meg kell tanulniuk és vissza is kérdezik 4 éves gyerektől, hogy mit fog csinálni ha nagy leszel? Azt kell mondania zsidókat és keresztényeket fogok ölni.
  Ezek a te barátaid Belphegor! Köztük lenne a helyed.”
 • 1. Pretorianus 2012. november 19. 14:31
  „"Izrael 36 órás ultimátumot adott a Hamásznak"
  És utána folytatják a gyermekek, asszonyok, öregek gyilkolását?!
  A világ ébred, egyre több helyen jönnek rá, hogy nem a demokrácia az erősségük, hanem a gyilkolászás!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb civilek vesztették életüket az izraeli és palesztin légitámadásokban

Alig néhány óráig volt csak tűzszünet a Gázai övezetben. (videóval) Tovább olvasom