Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Ittas vezetés miatt őrizetben a politikus

Ittas vezetés miatt őrizetbe vették Michael Crapo idahói szenátort - jelentette helyi idő szerint vasárnap este az amerikai média.
Ittas vezetés miatt őrizetbe vették Michael Crapo idahói szenátort - jelentette helyi idő szerint vasárnap este az amerikai média.

Craig T. Fifer rendőrségi szóvivő szerint Crapo a virginiai Alexandriában átment a piros lámpán, ezért egy rendőr megállította. A szenátor több véralkoholteszten esett át, és mivel mindegyiken megbukott, őrizetbe vették, majd az alexandriai börtönbe szállították, ahonnan óvadék ellenében szabadlábra helyezték - jelentette a CBS News hírtelevízió.

A történtek miatt Michael Crapo bocsánatot kért. "Mélységesen sajnálom azt, ami történt. Hibát követtem el, amiért bocsánatot kérek a családomtól és a választóimtól" - mondta a republikánus szenátor, és fogadkozott, hogy ez többé nem fordul elő.

Az amerikai törvények szerint az ittas vezetésen első ízben rajtakapott gépkocsivezetőt 300 dolláros pénzbírsággal sújthatják és fél évre elveszik a jogosítványát. A visszaesőkre akár 10 ezer dolláros pénzbüntetést is kiróhatnak és fél év szabadságvesztésre ítélhetik őket.

Michael Crapo egyike azon négy republikánus szenátornak, akik tagjai a Nyolcak Bandája (Gang of Eight) nevű kétpárti szenátori csoportnak, amely azért küzd, hogy ne lépjen életbe januártól a "fiscal cliff"-nek nevezett, drámai mértékű amerikai államháztartási megszorító program.

Olvasóink írták

 • 5. elemér 2012. december 25. 18:16
  „Büntetés maga nem drága az igaz, de mikor utánanézünk és a velejáró költségeket összeadjuk, akkor $20,000 körül is járhatunk egy részeges büntetés után az usa-ban. http://tinyurl.com/3ycog67”
 • 4. elemér 2012. december 25. 13:08
  „Vasárnap éjjel 12:45-töl reggel 5-ig a börtönben volt. $1000 kötvényért engedték ki, és tárgyalása január 4-én lessz. Lehet hogy hazafelé tartott, mert aki otthol van egy államban, attol általában nem kérnek kötvényt. Én a gugli forditót ajánlom az MTI-nak. Kisg.... berakta oda is rokonait. http://tinyurl.com/cy7nhep”
 • 3. elemér 2012. december 25. 09:03
  „Ez a legujab hülyeség MTI-tol. Minden állam maga szabja meg a büntetést. Virginia juliusban szigoritott és új törvényt hozott. Min. büntetés elsö ittasnak $250 és készüléket kap 1 évig a kocsiba, amit fizet. Elösször befeuj és az méri az alkoholt. Ha ivott, nem indul a kocsi. Egy ital után már ez a törvény. Biztositása meg felmegy. Aki iszik és vezet az náluk bünözö. Három ital után már bilincselik és viszik a dutyiba. Ott vagy kiváltsák, vagy megvárja a tárgyalást. Ilyesmi minden állam hivatalos hajtási lapján van. A szomszéd államok koperálnak az infoval. Minden állam koperál az usa-val ámerikában. A jogsi az egyedüli hivatalos igazolvány amit mindenhol elfogadnak. Illegálisoknak ez ritkán van, de helyenként lehetséges. Unioban is ezt kell bevezetni. Aki kihágást követ el az mindenhol felelös. Minket kell hogy majmoljanak ahoz hogy sikeresek legyenek. Mi alapitottuk a modern világot. Mellesleg a vérvizsga szerint min. 5 italt ivott. Bocsánatot kért, mert ö egy mormon püspök is. Náluk ez a szokás és nagy farizeusok. Romney egy jó példa volt. Mindig azt mondta amire pillanatnyilag szüksége volt.”
 • 2. 621 2012. december 25. 06:57
  „Jobban tette volna, ha eljön Magyarországra alpolgármesternek - teszem azt Szombathelyre - és rögtön mentesül az ittas vezetés következményei alól...Igaz, hogy ehhez hazugszáj és hosszúnyelv is kellene...”
 • 1. bellotto 2012. december 24. 08:06
  „Ezért nem kell ámeriába menni, nálunk is, ha nem sunyi , képmutató honatyáink lennének, hanem ugyanolyan tökösen beismernék tettüket, ahgy elkövették, egynek se lenne jogsija. Áldott, csendes Karácsonyt”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Növekszik a fegyverrel rendelkezők száma Izraelben

A belügyminisztérium szerint a mintegy 8 milliós Izraelben hivatalosan 300 ezer ember, közülük 170… Tovább olvasom