Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Iskolakerülésügyi megbízott Bécsben

Mivel egyre több diák kerüli az iskolát, ráadásul egyre fiatalabb korban kezdi, Bécs iskolakerülésügyi megbízottat nevezett ki a probléma megoldására. A megbízott feladata az intézkedések koordinálása és az iskolák támogatása.

„Legyen szó notórius elkésőkről, a tanítási szüneteket önhatalmúlag megtoldókról, a délutáni foglalkozásokat ellógókról vagy az iskolai rendezvényekről rendszeresen távolmaradókról – az iskolakerülést nem szabad tolerálni" - magyarázza az Ausztriában is egyedülálló megbízott kinevezését Dr. Susanne Brandsteidl, az Iskolatanács elnöke. Különösen, mivel rendszerint az iskolakerüléssel kezdődik a fiatalok rossz iskolai karrierje, ami később az egész életükre kihathat.

Fotó: Votava/PID.
Fotó: Votava/PID.


Az osztrák fővárosban az elmúlt hat évben megduplázódott az iskolalátogatási kötelezettség megszegése miatti eljárások száma. Míg 2005-ben csupán 500 ilyen feljelentés született, addig 2011 januárja és szeptembere között 1.161. Ráadásul a diákok egyre korábban kezdik a lógást, egyre több a 14 év alatti iskolakerülő.

A 2012. március 22-én kinevezett iskolakerülésügyi megbízott, Horst Tschaikner – aki maga is tanár – feladata lesz, hogy megfordítsa a tendenciát, és iskolát és diákot egyaránt támogasson. Legelőször egy irányelvet dolgoz ki, amellyel egységesíthetik az iskolák eljárását a lógós diákok ellen.

Szintén a feladatai közé tartozik az adatgyűjtés, a nemzetközi jó gyakorlatok felkutatása, a jogi tanácsadás, az iskolák, diákok és szülők tájékoztatása valamint különböző segítségnyújtási lehetőségek kidolgozása az érintettek számára. A következő tanévet már az általa összeállított intézkedéscsomaggal kezdik, ami nem a törvényileg előírt szankciókra és „ejnye-bejnyére" korlátozódik majd. „Az iskolák partnere vagyok, és támogatni szeretném őket az iskolakerülés elleni intézkedések kidolgozásában"- mondja az új megbízott.

Olvasóink írták

  • 2. lolita 2012. március 25. 14:38
    „Igen ez jo ötlet ,lehetne peldat venni es követni ezt a lepest.”
  • 1. nága 2012. március 23. 19:39
    „Na ilyet nálunk is be kellene vezetni. Aki túl sokat késik-hiányzik, meg kell buktatni és a szüleit is megbírságolni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az al-Kaidához kötődő foglyok szöktek meg egy kirkuki börtönből

Egy észak-iraki börtönből megszökött péntek hajnalban 19 fogoly, köztük több az al-Kaidához kötődő… Tovább olvasom