Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

Iránban harminc embert vettek őrizetbe kémkedés miatt

Az iráni hatóságok őrizetbe vettek harminc személyt, akik a gyanú szerint egy Egyesült Államokhoz kötődő, számítógépes hírszerző hálózatnak dolgoztak.
A jelentés szerint a csoport iráni atomtudósokról gyűjtött információt, s az interneten keresztül megpróbált embereket toborozni a Népi Mudzsahedek nevű baloldali emigráns ellenzéki szervezet Irakban zajló kiképzéseire.

A félhivatalos Farsz hírügynökség szerint a letartóztatásokra "az információs technológiák és kommunikáció terén végrehajtott komplex biztonsági intézkedések" keretében került sor. A teheráni központi forradalmi bíróság közlése szerint a csoport egyik tagja egy törvényen kívüli szektával állt kapcsolatban, ami az iráni hatóságok részéről utalás a baháj közösségre A baháj iráni vallási közösség hét vezetőjét még 2008-ban vették őrizetbe azzal a váddal, hogy Izraelnek kémkednek, s perük csak januárban kezdődött Teheránban.

A baháizmus az 1817-ben született Bahá,ulláh néven ismert Mírzá Hoszein Alí Núrí által a XIX. század közepén Perzsiában alapított egyistenhívő vallás. A bahájok hite szerint Bahá,ulláh az isten által Földre küldött utolsó próféta. A muzulmánok szerint azonban ez eretnekség, mert az utolsó próféta Mohamed volt.

A baháj hívők Iránban hozzávetőleg 300 ezer fős közösséget alkotnak, a vallás követőinek száma világszerte 5-6 millió.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi megemlékezést tartottak Bécsben

Ünnepi megemlékezést tartottak szombaton Bécsben az 1848-49-es forradalom és szabadságharc… Tovább olvasom