Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Ír referendum: veszélyben a Lisszaboni Szerződés

Írország - Az ír népszavazás első, nem végleges eredményei szerint a lisszaboni szerződést elutasító nem szavazatok vannak többségben. Több nagyvárosban is, ahol a várakozásokhoz képest viszonylag magas volt a részvétel, 60-40 százalékos arányban maradt alul az igen tábor.
Végleges eredményt csak a délutáni órákra ígérnek. Az Európai Bizottság tagállamaiban és az uniós intézmények központjában is feszülten várják az eredményt, amely hatással lesz a közösség jövőjére. Az Európai Bizottság vezető szóvivője, Johannes Laitenberg a déli sajtótájékoztatón nem volt hajlandó válaszolni arra a kérdésre, hogy vajon, ha Írországban a nemek kerülnek többségbe, akkor a többi tagország folytassa-e a ratifikációs folyamatot.

Brüsszeli várakozás szerint, amennyiben az írek leszavazzák a Lisszaboni Szerződést, akkor rövid időn belül egy közös német-francia nyilatkozatot adnak ki, amelyben felszólítják a maradék nyolc tagországot, hogy folytassa a ratifikációt. Ez előrevetíti, hogy a Szerződésről nem mondanak le, tehát valószínű, hogy minden korábbi cáfolat ellenére a tagországok hajlandóak lesznek módosításra, amely után Írországban ismét referendumra bocsátják a dokumentumot. A módosítás kiterjedhet például a közös védelempolitikára, amely alól Dublin derogációt kaphat, tehát kimaradhat a közös katonai akciókból.

Olvasóink írták

 • 5. spaceboy 2008. június 14. 20:39
  „A svájcinak sztem a magyar is koszos birka, stb.. nép!
  Az biztos, hogy az írek egy fletót már rég lelőttek volna!”
 • 4. birka 2008. június 14. 19:28
  „lehet hogy igénytelen ,te mondod koszos népség de ha elolvasod a liszaboni zserződés tartalmát,akkor rájöhetsz talán az egyetlen nép aki használja is az eszét.nem megy bele olyan helyzetbe ami az ellehetelenedését okozná.meg akarja őrizni az országát és a szuverenitását.nem hagyja magát bedarálni.inkább azon csodálkozom én,hogy mi ebben az országban nem hallottunk erről az aláirásról decemberben.pedig éppen ugy a ország lakosságának a jövőjéről szól ,ahogy az ireknél.és ott nagyon helyesen megkérdezték az illetékes lakosságot.és jól látták mit kell szavazniuk.persze majd megtömik pénzzel szokás szerint ott is a megfelelő székben ülőket és többszöri szavazás után majd más eredmény jön ki,de lagalább tudatánál vannak miről van szó és nem a fejük felett döntik el mint magyarországon.néha mégis a birka az okosabb.látod!!!”
 • 3. UMBRO 2008. június 14. 15:02
  „hat a magyarnak minden mas nep birka ! Csak ti ketten föleg nem veszitek eszre hogy ti vagytok a legnagyobb birkak !
  Ha valaki mas eletmodszerint el mint a magyar az nem azt jelenti, hogy birka !
  Ha nem tetszik pucolj haza te szemet balkan olcsomunkas !”
 • 2. london2 2008. június 14. 04:58
  „v-ki! osztom a velemenyed, bar en angliaban elek, de birka ez is, mind. szerintem azt sem tudtak mirol szavaztak.
  aki nem volt meg erre, az tenyleg azt hiszi, hogy csak duma, hogy milyen butak es igenytelen koszosak itt az emberek. en sem akartam elhinni. szornyu nepsegek!”
 • 1. v-ki 2008. június 14. 00:11
  „Legelőre való birka népség, éltem kint 2 évet, még a hónapokat is az ujjukon számolták ki, nem beszélve arrol, hogy iszonyat koszosak és igénytelenek!!!
  Undorítóak!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változik a nemzetközi szerepvállalás Koszovóban

Szerbia - Belgrád élesen reagált Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár bejelentésére, hogy módosítják a koszovói… Tovább olvasom