Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Interjú a csalásról

Két brit bulvárlapnak adott interjút a halottnak hitt, öt évvel ezelőtt eltűnt brit kenus felesége. Anne Darwin azt mondta: az egyre növekvő hitelek miatt döntöttek úgy a férjével, hogy csalnak. John Darwin 2002 márciusában indult el kenuzni a tengerre, majd pedig eltűnt.
Anne Darwin azt állítja, hogy meg volt győződve arról: férjét baleset érte. A férfi 11 hónappal később, koszosan, lesoványodva, szakállasan került elő. John Darwin azt nem mesélte el a feleségének, hogy hol élt, mit csinált eltűnése óta.

Az asszony befogadta előkerült férjét, és öt éven át, titokban együtt éltek. A férj végül nem akart tovább hazugságban élni, ezért besétált egy londoni rendőrségre, amnéziát színlelve. A hatóság azonban őrizetbe vette. A rendőrök csalás miatt nyomoznak a pár ellen.

Anna Darwin a bulvárlapoknak azt mondta: a férjét 2003-ban halottá nyilvánították. A kapott életbiztosítás pedig fedezte a hiteleket. A család gondjait az okozta, hogy túl sok ingatlanuk volt, nem tudtak megfelelően odafigyelni a bérlőkre. Emellett John Darwin szeretett költekezni: állandóan újabb és újabb hitelkártyákat igényelt.

Amikor a férj hazatért, a felesége bújtatta. Tervükbe még két gyermeküket sem avatták be. Anne Darwin öt éven keresztül élt "özvegyként", megtévesztve minden rokont, ismerőst, barátot. John Darwin egyébként nem élt négy fal közé zárva: maszkírozta magát, és így járt ki sétálni. Sőt: útlevelet is csináltatott magának John Jones névre. Az interneten megismerkedett egy amerikai nővel, akit meg is látogatott Kansas-ben.

A házaspár végül úgy döntött: elköltözik Nagy -Britanniából. Először Ciprusra mentek, majd pedig Panamába utaztak. A közép-amerikai országban vásároltak egy lakást, 97 ezer dollárért ( több mint 16 millió forint). Anne szerint a férje végre ismét boldog volt, a házasságuk pedig szinte újjá született. John vízuma azonban lejárt és vissza kellett térnie Nagy-Britanniába. Ekkor döntött úgy, hogy amnéziát színlelve visszatér az életbe.

"Az terveztük, hogy visszafizetjük az életbiztosításért kapott pénzt"- mondta a bulvárlapoknak Anne Darwin. Hozzá tette: "tudom, hogy a történetünk teljesen hihetetlen, pedig igaz!". A feleség, aki nemrég indult haza Panamából, Miamiban adott interjút a két újságnak. Azt mondta a lapoknak, hogy valószínűleg ha Nagy-Britanniába ér, őt is le fogják tartóztatni a rendőrök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elérte a korea partjait a kiömlött olaj

Szombaton elérte Dél-Korea partjait az az olajfolt, amely még pénteken ömlött a tengerbe egy… Tovább olvasom