Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

Ingusföld elnöke leváltotta a kormányt

Junusz-Bek Jevkurov ingusföldi elnök hétfőn leváltotta a köztársaság teljes kormányát "a köztársaság szociális-gazdasági fejlesztésével kapcsolatos nem megfelelő munkája" miatt.

Jevkurov döntését a minisztertanács ülésén jelentette be, és ideiglenesen Alekszej Vorobjovot, az ingusföldi Biztonsági Tanács titkárát bízta meg a kormányfői teendők ellátásával.

Az utóbbi időben Rasid Gajszanov volt a miniszterelnök, aki korábban az elnök tanácsadójaként tevékenykedett. A kormány többi tagja megbízott miniszterként továbbra is ellátja feladatát az új kormány megalakulásáig.

Az új kormányfő személyére vonatkozó javaslatot Jevkurovnak két héten belül kell a köztársaság parlamentje elé terjeszteni. Az elnök már a nyár végén, amikor egy merényletben elszenvedett sérüléseiből felgyógyulva visszatért hivatalába, jelezte: a vezetésben lesznek változások, mert számos kitűzött feladat nem teljesült. Moszkva jó ideje elégedetlen azzal, hogy a köztársaságban és az egész térségben dúl az erőszak.

Az ingus- és csecsenföldi rendvédelmi szervek már május óta együtt tisztogatnak a közös határ környékén, de ennek ellenére naponta érkeznek jelentések mindkét köztársaságból a rendőrök és a szélsőségesek összecsapásairól.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több tengerészt keresnek a Tajvani-szorosban

Tizenegy tengerész eltűnt, hármat kimentettek hétfőn azt követően, hogy a Tajvani-szorosban a Parma… Tovább olvasom