Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Informális miniszteri találkozó az európai turizmus érdekében

Az Európai Bizottság turizmussal kapcsolatos politikája fő irányainak kijelölése érdekében informális turisztikai miniszteri ülést szervezett az unió soros spanyol elnöksége; a bizottság célja az európai turizmus versenyképességének megerősítése és a fenntartható és felelős turizmusfejlesztés támogatása.

Az Önkormányzati Minisztérium keddi közleménye szerint az ülésen a tagállamok egyetértettek abban, hogy a globalizáció, a légiközlekedés átalakulása, az internethez kapcsolódó információtechnológiai áttörés okozta kihívásokra a turizmusnak megfelelő választ kell találnia annak érdekében, hogy az Európai Unió első számú turisztikai úti célként megtartsa vezető szerepét a világban. Az ülésen a magyar delegációt Bozzay Andrásné, az Önkormányzati Minisztérium főosztályvezetője vezette.

A közlemény szerint a tagállamok egyetértettek abban is, hogy a meglevő pénzügyi eszközök koordinált felhasználása szükséges a turizmus versenyképességének növelése érdekében. A turizmusban döntő szerepet játszó kisvállalkozások versenyképességének erősítéséhez javítani kell a vállalkozások informatikai és technológia-fejlesztési feltételeit, erősíteni kell munkahelyteremtő képességüket, ezzel is elősegítve az ágazat fenntartható fejlesztését.

Fontos feladat továbbá Európa sokszínűségének és magas színvonalú, egyedi kínálatának megismertetése Európán kívül, illetve a közösségen belül is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcezer éve háziasították a sertéseket Kínába

Nyolcezer éve háziasították a sertéseket Kínában: az a nemzetközi genetikai vizsgálat, amelynek… Tovább olvasom