Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

India átadta bizonyítékait Pakisztánnak

India hétfőn átadta Pakisztánnak azokat a bizonyítékokat, amelyek azt mutatják, hogy a 172 halottat követelő novemberi mumbai terrortámadás Pakisztánhoz köthető - közölte az indiai külügyminisztérium. A bizonyítékokat az indiai kormány megosztotta a világ külügyminiszterivel is. A pakisztáni kormány eddig azt mondta, hogy Újdelhi nem bizonyította elégségesen a pakisztáni részvételt.

Bizonyítékokat adtuk át Pakisztánnak a Mumbaiban támadó terroristák, és pakisztáni elemek közötti kapcsolatról - közölte az indiai külügyminiszter újságírókkal. India azt várja a pakisztáni kormánytól, hogy további nyomozást folytat, és az eredményeket megosztják Újdelhivel. Az indiai külügyminiszter közölte, hogy a bizonyítékokat átadták "a világ külügyminisztereinek", és az Indiában akkreditált nagyköveket folyamatosan tájékoztatják a nyomozás eredményeiről. November 26. és 29. között tíz fegyveres 172 embert ölt meg Mumbaiban, megtámadva többek között két luxusszállodát, és egy vasútállomást. India azonnal azt állította, hogy pakisztáni elemek állnak a támadás mögött, de a pakisztáni kormány eddig azt közölte, hogy ezt az állítást Újdelhi nem támasztotta alá bizonyítékokkal.

Az indiai belügyminiszter a hétvégén azt mondta: "megkérdőjelezhetetlen" bizonyítékaik vannak, hogy a támadást Pakisztánban tervezték, és onnan is irányították a tíz fegyverest a három nap alatt. A bizonyítékok között telefonlisták, és lehallgatott beszélgetések is vannak, valamint az egyetlen életben maradt terrorista vallomásai. A november végi támadás miatt feszültté vált a viszony a két, atomfegyverrel is rendelkező ország között, amelyek az elmúlt hatvan évben három háborút is vívtak egymással.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lavinaáldozatokat gyászolt Kanada

Nagyjából négyezer ember vett részt annak a nyolc kanadai motoros szánosnak a temetésén, akiket egy… Tovább olvasom