Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Illegális bajor hulladékot visznek vissza Kunbajáról

Németország - Csaknem 500 tonna bajor eredetű hulladékot visznek vissza Németországba Kunbajáról. Ez az ottani mennyiség körülbelül a fele. Az egykori TSz-major területén péntek reggel láttak munkához, a bajor fél költségén viszik vissza a 25 kamionnyi szállítmányt Coburgba- olvasható a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium közleményében.
Összességében 4100 tonna hulladék érkezett Németországból még 2006 második felében, ebből- a mostani szállítmánnyal együtt- már 3000 tonnányit küldtek vissza a magyarok.Péntek reggel megkezdték a bajor eredetű illegális hulladék körülbelül felének visszaszállítását a kunbajai telephelyről. Hozzávetőleg 500 tonnányi hulladékról van szó, a bajor fél költségén viszik vissza a 25 kamionnyi szállítmányt Coburgba.

2006 második felében összesen 4100 tonna német import hulladék érkezett Magyarország 19 pontjára - a legtöbb Kunbajára, de érkezett szemét a többi között Ácsra, Hetényegyházára, Pirtóra és Kiskunmajsára is. Ebből 3200 tonna hulladék Baden-Württenberg tartományból, 900 tonna pedig Bajorországból származott. Ebből - a mostani szállítmánnyal együtt- már 3000 tonnányit vittek vissza. A többi sorsáról tovább egyeztet a két ország illetékes hatósága. Az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF) jelenleg 17 ember ellen folytat eljárást, hét bírságos eljárást indított, a kiszabott bírságok összege pedig megközelíti az egymilliárd forintot.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orosz zenekarok fesztiválja az A38 Hajón

Október 17-én és 18-án orosz zenekarok vendégeskednek az A38 Hajó fedélzetén. A kétnapos Moscow… Tovább olvasom