Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

II. Albert monacói herceg feleségül vette Charlene Wittstockot

II. Albert herceg, Monaco uralkodója pénteken feleségül vette Charlene Wittstock dél-afrikai úszóbajnoknőt, aki így Monaco hercegnője lett.

A polgári esküvőt a hercegi palota tróntermében tartották. A szertartás Philippe Narmino, a monacói államtanács elnöke vezetésével zajlott, mintegy 80 résztvevő – rokonok és állami méltóságok – jelenlétében.
A 33 éves Charlene és 53 éves Albert herceg többször is egymásra mosolygott, majd Philippe Narmino kérdésére kimondták az igent, először Charlene, majd Albert. A hitvese mellett ülő herceg ezután megcsókolta a hercegnő jobb kezét.

Wittstock kék selyem zakót viselt nadrággal, amelyet a Chanel divatház tervezett a polgári esküvőre.

A hercegi pár egy speciálisan az alkalomra készített Montblanc aranytollal írta alá az esküvői anyakönyvet, majd a teremben összegyűlt rokonok – köztük Albert herceg testvérei, Caroline és Stéphanie hercegnő -, valamint a megjelent magas rangú állami méltóságok szeme látta csókot váltott.

Bár Albert évtizedeken át Európa egyik legígéretesebb agglegénye volt, sokáig ellenállt a házasságnak. A laza adótörvényeiről és kaszinóiról ismert Monaco sok állampolgára már azt hitte, soha nem kötik be a fejét. A világoskék szemű és finom vonású Wittstockot gyakran hasonlítják Grace Kellyhez, Albert herceg édesanyjához.

A palota előtti téren több ezer monacói gyűlt össze, hogy egy pillantást vethessenek az ifjú párra, tapsolva, dél-afrikai és monacói zászlókat lengetve.

Péntek este Jean-Michel Jarre francia zenész ad lézerfények kísérte koncertet.

II. ALBERT, Monaco uralkodó hercege és dél-afrikai felesége, Charlene Wittstock integet az egybegyűlteknek polgári esküvőjük után a monacói hercegi palota erkélyén. A 33 éves Charlene és az 53 éves Al

II. ALBERT, Monaco uralkodó hercege és dél-afrikai felesége, Charlene Wittstock integet az egybegyűlteknek polgári esküvőjük után a monacói hercegi palota erkélyén. A 33 éves Charlene és az 53 éves Albert herceg egyházi esküvőjét július 2-án tartják a hercegi palota díszudvarán. Charlene Wittstock Monaco hercegnője lett. (MTI/EPA/Bruno Berbert)A frigy mindkét fél első házassága, bár Albert herceg beismerte, hogy két házasságon kívül született gyermek apja.

Az elmúlt napokban olyan sajtóhíresztelések láttak napvilágot, hogy egy harmadik törvénytelen gyermek is felbukkant, s a leendő hercegnő emiatt akarta az utolsó pillanatban lemondani a házasságot és visszautazni Dél-Afrikába.

A hercegi palota féltékenységből eredő csúnya híreszteléseknek minősítette a híreket. A feszültség akkor is érzékelhető volt, amikor Wittstockot a tévében arról kérdezték, akar-e saját gyereket.
„Szeretem a gyermekeket, és mindig akartam saját gyereket" – mondta a BFM televíziónak, Albert herceg mellett ülve, arcán feszült mosollyal.
A szombati egyházi esküvő vendégeinek listáján szerepel a spanyol, a svéd, a lesothói és belga uralkodó, a francia, az izlandi, az ír, a libanoni, a máltai, a német és magyar államfő, Franciaország leggazdagabb embere, híres operaénekesek, topmodellek, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke.

A katolikus esküvőt a hercegi palota díszudvarában tartják, amelyet a francia származású monacói sztárszakács Alain Ducasse alkotta díszvacsora követ. A pezsgőn és a dél-afrikai borokon kívül minden, amit felszolgálnak, Monaco körüli tíz kilométeres sugarú körből származik – mondta Ducasse egy interjúban.

Több mint 100 újságírót akkreditáltak a világ minden részéből az ünnepségekre, amelyeket csütörtök este az Eagles Los Angeles-i együttes koncertje nyitott meg. A koncerten a herceg és Wittstock is megjelent, előbbi fekete öltönyben, menyasszonya pedig vállpánt nélküli fekete nadrágkosztümben.

Wittstock Zimbabwében született, de gyermekkorában a Dél-Afrikai Köztársaságba költözött, amelynek színeiben versenyzett a 2000-es sydneyi olimpián.

Albert 2000-ben találkozott vele egy monacói úszóversenyen. Wittstock ezután kezdett el rendszeresen megjelenni társasági rendezvényeken és 2006-ban Monacóba költözött.

Albert 1985-től a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja és öt téli olimpián vett részt a monacói bob csapat tagjaként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset miatt késnek a vonatok Bécs és Hegyeshalom között

Baleset miatt egy órát késnek a nemzetközi vonatok péntek estig a Budapest-Győr-Hegyeshalom-Bécs vasútvonalon. Tovább olvasom