Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Húsz százalékkal csökkenhet a BBC vezetőjének fizetése

Várhatóan közel húsz százalékkal csökkenti saját fizetését Mark Thompson, a kormánybírálatok szerint túlköltekező BBC brit közszolgálati műsorszóró vezérigazgatója.

Thompson fizetésével együtt a közszolgálati adó további harminc menedzserének bére is mérséklődik. Sajtóbeszámolók szerint a BBC vezetése ezzel akarja elkerülni a nyugdíjjárulékok lefaragása miatti esetleges sztrájkot.

A főigazgató fizetése 19,5 százalékkal, 163 ezer fonttal csökken. Thompson jelenlegi éves bére 838 ezer font.

Thompson a BBC dolgozói számára rendezett fórumon számolt be a változtatásokról szóló tervéről, amely jelentős átalakuláshoz vezetne a vállalat eddig igen nagyvonalú nyugdíjpolitikájában.

Noha az elvonásokhoz az érintett menedzserek beleegyezésére is szükség van, valószínűtlen, hogy közülük bárki is ellenezné a lépést.

A BBC dolgozói nem értenek egyet a nyugdíjjárulék-fizetési rendszer megváltoztatásával, az újságírókat képviselő két érdekszervezet szavazást tart egy esetleges sztrájk lehetőségéről.

Jeremy Hunt, a médiaügyekért felelős miniszter korábban azt mondta, a politikusokhoz hasonlóan a BBC-nek is megfontoltan kell bánnia a közpénzekkel. A májusban hivatalba lépett konzervatív-liberális kormánykoalíció 25-40 százalékos kiadáscsökkentést vár a közszférától. Hunt korábban úgy fogalmazott, a BBC pazarlóan gazdálkodik.

A közszolgálati médiatársaságnál azonban várhatóan az infláció mértékét meghaladó ütemben nőnek a kiadások, amelyek több milliárd fontra rúgnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökken Medvegyev és Putyin népszerűsége

Dmitrij Medvegyev orosz államfő és Vlagyimir Putyin miniszterelnök népszerűsége többéves… Tovább olvasom