Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Hullaházban adták-vették a csecsemőket

A csecsemőkereskedők újszülött korukban vásárolták meg a magzatot az anyától. Születés után az eladásig instant tésztalevesekkel és zöldségmaradékokkal táplálták őket.
Harminchét csecsemőt és egy hároméves kislányt szabadítottak ki és 103 gyermekkereskedőt, köztük anyákat vettek őrizetbe egy kiterjedt kínai rendőrségi akcióban - jelentette a központi televízió riportja nyomán a helyi média.

Mint kiderült, az újszülötteket instant tésztalevesekkel és zöldségmaradékokkal táplálták, amíg el nem adták őket. A fiúkért 50 ezer és 80 ezer jüan (2,2 és 3,5 millió forint) közötti összeget kértek, míg a lányok ára ennél alacsonyabb volt - tájékoztattak a nyomozók.

A kicsiket a korábban elterjedt gyakorlattól eltérően nem elrabolták a szüleiktől, hanem megvásárolták őket még magzati korukban. A csoport központja a kelet-kínai Santung tartományban működött, a nőket egy Csining városi elhagyott gyárépületben szállásolták el, és a szüléseket is ott vezették le. Az anyák, miután világra hozták kicsinyeiket, nem gondoskodhattak tovább róluk.

A televíziós beszámoló arra is kitért, hogy a csecsemőket táskában vitték el egy fertőző betegségekre szakosodott kórház hullaházába. Ott tárolták és onnan "értékesítették" őket. Egy gyomozó szerint volt, akit bántalmazták is.

A kínai törvények szerint gyermekkereskedelemért legalább öt év börtön szabható ki. Azok, akik több mint három 14 év alatti gyermeket adnak el, tíz év feletti szabadságvesztéssel, súlyosabb esetben halálbüntetéssel is sújthatók. A vevő legfeljebb három év börtönt kaphat.

Kínában nem ritkák a gyermekkereskedelemmel összefüggő bűncselekmények, és Santungban is volt már rá több példa. 2012-ben egy héttagú csapat Linji város kórházából hat csecsemőt adott el. Azután buktak le, hogy az egyik anya megbánta tettét, és feladta magát a rendőrségen. A tettesekre, akik között orvos is volt, 6 és 13 év közötti börtönbüntetést róttak ki.

Nem hivatalos adatok szerint az eltűnt és eladott gyermekek száma az országban évente több tízezer is lehet. Vannak olyan települések, ahol újra és újra ellopják a szegény családok már nagyobb gyermekeit, és eladják őket. Közülük egyesek családhoz kerülnek, másokat munkára fognak vagy az utcára küldenek koldulni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öngyilkos lett a Charlie Hebdo-üggyel megbízott nyomozó

Helric Fredou volt az egyik rendőr, akit megbíztak a lap székházát ért merénylet kivizsgálásával,… Tovább olvasom