Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Hong Kong pánikban az influenzajárvány miatt

A Hong Kong-i egészségügyi hatóságok csütörtökön két hétre bezárták az óvodákat és az általános iskolákat, miután meghalt négy, influenzával fertőzött gyerek. Ez az első alkalom a majdnem háromszáz életet követelő 2003-as SARS-járvány óta, hogy egészségügyi okokból szünetel a tanítás a városban. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint csak sima influenzáról van szó, és nem madárinfluenza, vagy SARS-vírus okozza a megbetegedéseket.
Hong Kong egészségügyi minisztere elmondta, hogy az iskolabezárást elővigyázatosságból, a lakosok megnyugtatására rendelték el, annak ellenére, hogy még nem áll rendelkezésükre minden adat a városban terjedő vírusról. A március 28-ig tartó kényszerszünet több mint félmillió gyereket érint.

Hong Kong kormányzatát a 2003-as SARS-járvány kitörésekor sokat támadták, amiért nem lépett fel elég gyorsan és hatékonyan a járvány megakadályozására. Akkor majdnem háromszáz ember halt bele a betegségbe. Sokan az akkori járvány megismétlődésétől tartottak, de a hatóságok szerint most csak sima influenza-járványról van szó. A WHO közlése szerint a kormányzat nem reagálta túl a dolgot, emlékeztetve arra, hogy a város szinte teljesen megbénult a SARS-járvány idején, aminek emléke mindig elevenen él a Hong Kong-iakban.

A város nem értesítette hivatalosan a WHO-t a járványról, azt ugyanis csak akkor kellene megtenni, ha a világ lakosságát is fenyegető járvány törne ki. A WHO jelezte, hogy figyelik az eseményeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerbia májusban választ - az erőviszonyok kiegyenlítettek

Feloszlatta a szerb parlamentet csütörtökön Borisz Tadics államfő, és kiírta az előrehozott választásokat május 11-ére. Az idő előtti választások kiírását Vojiszlav Kostunica szerb minszterelnök kérte a kormányválság megoldására. A Magyar Koalíció egyedül indul a választásokon. Tovább olvasom