Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Hillary Clinton kivonná az iraki csapatokat

Hillary Clinton az Irakban állomásozó amerikai csapatok fokozatos kivonását szorgalmazta egy, az interneten szombaton közzétett videofelvételen. Clinton asszony nemrégiben jelentette be, hogy demokrata párti politikusként indulni fog a 2008. évi amerikai elnökválasztáson.
"Intelligensen kell véget vetnünk ennek a háborúnak, nem partizán módra, hanem olyan módon, amely növeli a biztonságunkat és lehetővé teszi, hogy minél gyorsabban visszahozzuk a katonáinkat" - mondta a szenátor. "Ha George Bush mandátuma végéig nem vet véget ennek a háborúnak, megteszem én, ha elnök leszek" - fogalmazott Hillary Clinton.

A szenátor, aki januárban járt Bagdadban, bejelentette, hogy benyújtott egy, "az iraki kivonulás útiterve" című dokumentumot. A törvényjavaslat többek között szorgalmazza Bush elnök január 10-én bejelentett tervének megakadályozását, aki további 21 500 fővel kívánja növelni az Irakban állomásozó amerikai katonák létszámát.

A pénteken benyújtott tervezet véget vetne - Clinton megfogalmazása szerint - az "iraki kormány" bianco megbízatásának, nemzetközi konferencia összehívását szorgalmazza Irakról és fokozatos csapatkivonást irányoz elő, amely 90 napon belül megkezdődne.

"Itt az ideje, hogy kimondjuk: az átcsoportosításnak 90 nap múlva meg kell kezdődnie, vagy a kongresszus visszavonja a háború engedélyezését" - szögezte le Hillary Clinton a kampányhonlapján közzétett felvételen.

A republikánus kisebbség ellenállása miatt nem kerülhetett megvitatásra a washingtoni szenátusban az a javaslat, amely elutasította volna George Bush elnök iraki csapaterősítési politikáját. A képviselőház ezzel ellentétben, 246:182 arányú biztos többséggel fogadta el pénteken, négynapos vita után az ott is benyújtott határozatot.

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét a cseh államé a Szent Vítus székesegyház

A cseh legfelsőbb bíróság döntése szerint újra a cseh állam tulajdonába került a prágai Szent Vítus… Tovább olvasom