Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Hiányt pótol - Megjelent Bécs vécétérképe

Több mint kétszáz nyilvános illemhely található a Bécsi Vécékalauzban. Így szeretnének a gondtalan nyaralásához hozzájárulni.

Ausztriában legalább egymillió embert érint az inkontinencia, csak Bécsben mintegy százezerre tehető a vizelettartási zavarban szenvedők száma, akiknek a kétharmada nő. Sokan nem szívesen hagyják el a négy fal nyújtotta biztonságot, mert soha nem tudják, hogy lesz-e éppen vécé a közelben, ha hirtelen rájuk tör a szükség.

Megjelent Bécs vécétérképe
Megjelent Bécs vécétérképe


„Azért, hogy az inkontinenciában szenvedő embereknek is visszaadhassunk egy darabka életminőséget, az Osztrák Inkontinencia Társaság (MKÖ) az Astellas Pharmával közösen vécékalauzt állított össze. A kiadvány segítségével kiutat mutatunk az embereknek az önként vállalt izolációból"- magyarázza Univ-Prof. Dr. Max Wunderlich, az MKÖ elnöke.

A bécsi vécékalauz több mint kétszáz nyilvános illemhely fellelhetőségét tartalmazza, és azt is jelöli, ha csak piszoár áll rendelkezésre, illetve, hogy hol vannak akadálymentes vécék. Az áttekinthetőség érdekében a kiadvány elején kerületenként listázzák az illemhelyeket, majd egy-egy oldalon az adott kerületben található vécék pontos elhelyezkedését is jelölik.

A hiánypótló útikalauz ötezer példányban jelent meg, és ingyenesen letölthető a www.blasengesundheit.at oldalról is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ügyész szerint nem történt gyilkosság Kézdiszentléleken

A Kovászna megyei főügyész szerint nem merül fel a gyilkosság gyanúja a Kézdiszentléleken augusztus… Tovább olvasom