Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Hét éve nem jegyezik be a tulajdonjogát egy orosz befektetőnek Horvátországban

Bár kifizette az ingatlan árát, hét éve nem tudja bejegyeztetni tulajdonjogát Horvátországban az az orosz befektető, akinek az állam szerint a járás törvénytelenül adott el egy Mljet-szigeti földterületet - derül ki a Vecernji list cikkéből.
Vlagyimir Jevtusenko hét éve 5 millió eurót fizetett azért a Mljet-szigeti területért, amelyen 109 millió euró értékű beruházással egy üdülőfalut szeretne létrehozni. Az orosz befektető azonban mind a mai napig nem tudta bejegyeztetni tulajdonjogát az ingatlanra, mert a szóban forgó terület egy része erdő, amit az akkori törvények értelmében a járás nem adhatott volna el külföldi vevőnek. A járás ezt mégis megtette, az állam pedig pert indított, hogy megvédje tulajdonát.

A Vecernji list meg nem nevezett kormány közeli forrásokra hivatkozva most azt írja, hogy az orosz milliárdos hamarosan birtokba veheti az ingatlant, miután módosítják a helyi területrendezési tervet és a vitatott erdőterület mezőgazdasági vagy idegenforgalmi besorolást kap. Ezzel az államnak lehetősége lesz arra, hogy lemondjon a területről a befektető javára.

Ehhez azonban a mljeti járási és a Dubrovnik-Neretva megyei képviselőknek meg kell szavazniuk a területrendezési terv módosítását.

Ezen a módon végre rendeződhetne a horvát-orosz gazdasági kapcsolatok egyik nyitott kérdése, amelyet az elmúlt években gyakorta úgy emlegettek, mint fontos államközi projektek magvalósításának akadályát - írja a horvát napilap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

XVI. Benedek pápa: a keresztény ember hite nem lehet ˝langyos˝

Terítékre kerül az elvándorlás, a gazdasági válság, a fogyasztásközpontúság, a vallási szekták… Tovább olvasom