Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Hatszáz főt bocsát el Németországban a Linde

Az ipari gázokat előállító, Magyarországon is jelen lévő német Linde csoport megtakarítási programja keretében Németországban 600 fő elbocsátását jelentette be, ez 7-8 százaléka a németországi alkalmazotti állománynak.

A Financial Times Deutschland keddi száma, belső dokumentumokra hivatkozva jelentette ezt, a cég szóvivője nem kommentálta azt értesülést. A Linde 7500 főt foglalkoztat Németországban.
Megtakarítási programja keretében a több mint száz országban 51 ezer főt foglalkoztató cég világszerte 3 ezer főt bocsát el az év végéig, ennek régiós felosztásáról közelebbit egyelőre nem tudni.

Az első félév végén már 2700 fővel kevesebb volt világszerte az alkalmazotti létszám, mint tavaly év végén.

A Linde 28 százalékkal kisebb adózott eredményt ért el az idei első negyedévben, mint egy évvel korábban, és csökkent a bevétele is.
A száz országban több mint 50 ezer embert foglalkoztató cégcsoport szerint a gazdasági kilátások romlása miatt egyre kevésbé valószínű, hogy idén sikerül a tavalyi szinten tartani a bevételt és a nyereséget.

Továbbra sem adtak számszerű előrejelzést az idei évre, de a fenyegető bevétel- és profitcsökkenés megelőzésére már tavaly takarékossági programot hirdettek: négy év alatt 650-800 millió eurót akarnak megtakarítani. Ezt a programot most felgyorsítják, közölték kedden. Ettől függetlenül a frankfurti DAX tőzsdeindexben szereplő 30 vállalat közé tartozó Linde a többségtől eltérően tavaly emelte a vezetői prémiumokat. A cégvezetés tagjai fejenként 2,04 millió euróhoz jutottak.

Az első három hónap adózott eredménye 115 millió euró, 28 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbi 160 milliónál, de a visszaesés kisebb volt a piaci várakozásnál. Az üzemi eredmény 10,6 százalékkal 538 millió euróra csökkent az egy évvel korábbi 602 millióhoz képest.
A bevétel éves szinten 7,5 százalékkal 2,70 milliárd euróra csökkent. Az elemzők ennél nagyobb, 2,74 milliárd euró bevételre számítottak.
Tavaly a cégcsoport 2,9 százalékkal 12,663 milliárd euróra növelte bevételét. Az üzemi eredmény 5,4 százalékkal 2,555 milliárd euróra emelkedett, 776 millió eurós adózott eredménye viszont 23 százalékkal elmaradt az előző évitől.

A tavalyi beszámolóban megemlítették, hogy a Linde 26 millió eurós beruházással új üzemet épít Kazincbarcikán, a fejlesztés révén a cég óránként 7 ezer köbméter oxigénnel és nitrogénnel látja el a Borsodchemet, és folyékony oxigént, nitrogént és argont is előállít a magyar piac számára. Más vállalkozásokkal együtt a Linde kazincbarcikai beruházásai elérik a 200 millió eurót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két évet kaptak a tanárverő diákok

Két évre ítélte az ukrán bíróság azt a két diákot, akik idén márciusban óra közben véresre verték… Tovább olvasom