Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Három hónap után sugárzott Castróról felvételt a kubai TV

Három hónapja először videofelvételt sugárzott a kubai televízió kedden Fidel Castróról. A nyár óta betegeskedő kubai vezető közölte, hogy még küzd a felépülésért.
A képsorok Castro és Hugo Chávez venezuelai államfő - előre be nem jelentett - találkozóját örökítették meg. A havannai televízió közölte, hogy a tízperces felvétel hétfőn készült, a két vezető magánjellegű találkozója pedig két órán át tartott.

Castro a felvételen erősebbnek tűnt a róla utoljára megjelent felvételekhez képest, bár még mindig törékenynek látszott. A tréningruhát viselő kubai vezetőt a képsorok állva mutatták, illetve tartalmaztak egy olyan jelenetet is, amikor narancslevet ivott.

"Ez még korántsem vesztett csata" - mondta Castro egészségi állapotáról halk, alig érthető hangon. Fidel Castróról utoljára tavaly október 28-án tett közzé videofelvételt a havannai televízió.

A 80 éves kubai vezető tavaly július vége óta nem jelent meg a nyilvánosság előtt. Július 27-én sürgősséggel hajtottak rajta végre bélműtétet, és néhány nappal később ideiglenes jelleggel átadta a hatalmat öccsének, Raúl Castrónak, ami olyan spekulációkat indított el, miszerint annyira beteg, hogy talán soha nem tér vissza a hatalomba.

Fidel Castro betegségét a havannai kormányzat államtitokként kezeli. A kommunista vezető betegségének és valódi állapotának részleteiről a nemzetközi sajtó is csak találgat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amerikai radarállomás ellen tüntettek Págában

Mintegy két-három ezer ember tüntetett hétfőn este Prágában az ellen, hogy amerikai radarállomás… Tovább olvasom