Kisalföld logö

2018. 09. 23. vasárnap - Tekla 11°C | 21°C Még több cikk.

Hamis tanúzásért feljelentették a magyar egyetemista lányt

Szlovákiában hamis tanúzásért jelentették fel azt a nyitrai magyar egyetemistát, aki azt állította, hogy augusztus végén nemzetisége miatt verték meg.
Malina Hedvig azt állította, hogy augusztus 25-én két bőrfejű brutálisan megverte és kirabolta, majd blúzára gyalázkodó szöveget írt. A rendőrség szeptember 11-én azzal zárta le a nyomozást, hogy nem történt rasszista támadás, a diáklány az egészet csak kitalálta. Ezt megerősítette az ügyészség is, amikor a diáklány panaszát elutasította.

A feljelentés egyébként Pozsonyból származik, de nem a főügyésztől, aki szintén tanulmányozza a Malina-aktát, hanem egy magánszemélytől. A nyitrai járási ügyész csütörtök este juttatta el a feljelentést a nyomozó hatósághoz. Ott döntenek majd a további lépésekről: vagy rögtön elutasítják vagy a tényállás áttekintése után határoznak az eljárás folytatásáról – mondta a nyitrai járási ügyészség szóvivője a szlovák sajtóirodának.

Sem Malina Hedvig, sem ügyvédje nem nyilatkozik az ügyben. A szlovák sajtó többször is felszólította a diáklányt, vállalja a műszeres hazugságvizsgálatot annak ellenére, hogy a bíróság nem ismeri el perdöntő bizonyítékként. A hatályos törvények értelmében Szlovákiában háromtól öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható az, aki hamisan tanúskodik és félrevezeti a hatóságokat.

Krónika hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját jogkörét is megnyirbálta a kirgiz államfő

Kurmanbek Bakijev kirgiz államfő a belpolitikai válság megoldása érdekében aláírta csütörtökön a… Tovább olvasom