Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C

Halált hoz: súlyos kolerajárvány pusztít Afrikában

Eddig soha nem tapasztalt méreteket öltött Közép-és Nyugat-Afrika bizonyos régióiban a kolerajárvány: csak idén eddig közel 2500-an haltak meg a kór miatt.
Eddig soha nem tapasztalt méreteket öltött Közép-és Nyugat-Afrika bizonyos régióiban a kolerajárvány: csak idén eddig közel 2500-an haltak meg a kór miatt, és 85 ezerre becsülhető a fertőzöttek száma - hívta fel a figyelmet az UNICEF.

Az ENSZ gyermekalapjának kedden Genfben ismertetett jelentése szerint "elfogadhatatlanul magas" szintre emelkedett a régióban a fertőző betegségben szenvedők halálozási aránya, ezért a szervezet a helyi kormányoktól a kór megelőzését célzó erőfeszítések azonnali növelését sürgette.

A kolera a fekete kontinens mintegy húsz országában szedi áldozatait, az esetek 90 százalékát azonban mindössze öt országban - Kamerunban, Csádban, a Kongói Demokratikus Köztársaságban, Ghánában és Nigériában - regisztrálták. A járvány által leginkább érintett államok közül Csádban soha nem volt még ilyen rossz a helyzet, Kamerunban pedig tízből kilenc körzetben terjed a kór.

Az UNICEF attól tart, hogy hamarosan Közép-Afrika parti területeit is eléri a járvány, mivel ott az év végéig a megszokottnál több csapadékra számítanak, és a meleg, esős időjárás kedvez a betegség terjedésének.

Segélyszervezetek arra hívták fel a figyelmet, hogy a baktérium által okozott betegség megfelelő kezeléssel gyógyítható, s hogy a halálozási arány ennél a kórnál kevesebb mint 1 százalék. A kolera gyors terjedése elsősorban a nem megfelelő higiéniai körülményeknek tulajdonítható.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Füstölni kezdtek: 1,6 millió LCD tévét hív vissza a Sony

A japán elektronikai óriás, a Sony világszerte 1,6 millió LCD televíziót hív vissza, miután egyes… Tovább olvasom