Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Halálra vert egy rendőr egy viatnamit Csehországban

Halálra vert egy vietnami nemzetiségű személyt egy rendőr a dél-morvaországi Brünnben; az esetet, amely két hete történt, a rendőrség eddig eltitkolta a közvélemény elől.
A 43 éves vietnami férfi albérletben lakott, s házigazdája hívta ki a rendőröket, mert szerinte az albérlő túl nagy zajt csapott késő este. A háromtagú járőr egyik tagja a helyszínen úgy elverte a vietnami férfit, hogy eltörte két bordáját és súlyos belső sérüléseket okozott neki. Hoang Son Lam a rendőrségi cellában kötött ki.

Orvost a rendőrök csak másnap reggel hívtak hozzá, de az már nem tudta megmenteni az életét.A brutálisan eljáró rendőr ellen eljárás indult; tettéért 15 éves szabadságvesztés fenyegeti. Két társa ellen, akik tétlenül szemlélték a vietnami megverését, bűnrészesség gyanúja miatt folyik eljárás. A rendőröket felfüggesztették szolgálatukból, de szabadlábon vannak.

Ivan Langer cseh belügyminiszter elhatárolódott az esettől, de azt hangsúlyozta, hogy egyéni túlkapásról van szó.

"Bármennyire is szerencsétlen az ügy, szeretném hangsúlyozni, hogy egyedi esetről, egy személy csődjéről van szó" - nyilatkozta a lapnak Langer.

A Csehországban élő több tízezres vietnami közösség körében az eset megdöbbenést és félelmet keltett. Marcel Winter, a cseh-vietnami társaság elnöke nyílt tiltakozó levelet küldött a belügyminiszternek, s felhívta a figyelmét arra, hogy a cseh hatóságok egyre durvábban lépnek fel a vietnamiak ellen. - Bár ez esetben csak három rendőr mondott szakmailag csődöt, de tény, hogy a súlyos hiba és a felelőség az egész rendőrséget érinti - szögezte le Winter.

Olvasóink írták

 • 6. KisVadföld 2009. január 19. 18:34
  „3. hozzászólás kackac
  Ez jó volt.
  Milyen fajta kutyája volt?”
 • 5. elemér 2009. január 19. 16:21
  „Megodás Vietnami rendörök, vagy cigány rendörök oda ahol baj van. USA-ban is ezt teszik, magyar rendör magyar bulira.”
 • 4. obama 2009. január 19. 16:14
  „kedves kac kac mind egy kutya,mennyel ki szlovakiaba egy boltba nem szolalnak meg magyarul mocskos banda az egesz,”
 • 3. kackac 2009. január 19. 15:58
  „Magyar határőr szalonnázik a határon.
  A túloldalról a szlovák nyálcsorgatva nézi.
  - Kérsz egy harapást? - kérdi a magyar.
  - Igen. - felel a szlovák.
  - Bodri, csípd meg!”
 • 2. kackac 2009. január 19. 15:53
  „Cseh volt, obama!”
 • 1. obama 2009. január 19. 15:47
  „hat igen 15 ev s"zabadsagvesztes fenyegeti az ijennek eletfogyt ,meg hogy szabadlabon vedekezik ja ijenek a mocskos szlovakok,”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elvitték a szlovák lottó milliárdos főnyereményét

Több mint 11 millió eurót nyert a szlovákiai lottó vasárnap esti sorsolásán egy szerencsés játékos, aki a második húzás mind a hat számát eltalálta. Szlovákiában ezzel a szerencsejátékkal eddig soha nem nyertek ekkora összeget. Tovább olvasom