Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Halálra szúrt egy bika egy francia turistát egy spanyol bikafesztiválon

Halálra szúrt egy bika egy francia férfit a kelet-spanyolországi Pedreguer városának bikafesztiválján, a Bous el carrer (Bikák az utcán) elnevezésű rendezvényen, kedd hajnalban.

 A 44 éves turista olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét már nem tudták megmenteni - közölték a hatóságok.

A szemtanúk szerint a férfi, aki a barátaival vett részt a fesztiválon, a bikákat filmezte, fotózta a mobiltelefonjával, és időnként annyira közel merészkedett az állatokhoz, hogy az egyik önkéntes helyszíni segítő figyelmeztette is a veszélyre, de ő nem hallgatott rá. Fényképezés közben nem vette észre a nekirontó bikát, és nem tudott kitérni a szúrás elől, amely először a mellkasán, aztán a hasán érte.

Az önkormányzat az áldozat iránti kegyeletből felfüggesztette a fesztivál további programjait, és félárbocra engedték a zászlót a városházán.

A Bous el carrer lényege, hogy az utcákon a házfalak mentén emelvényeket állítanak fel, a közönség egy része ezek tetejéről nézheti közelről, de mégis biztonságos távolból az utcákra terelt bikákat. Az emelvény alatti részt berácsozzák, a vakmerőbbek egész közel juthatnak így a bikákhoz, mert a függőleges rácsokon könnyen ki lehet bújni, csakhogy a bika is be tud döfni rajtuk. A szervezők mindig felhívják a figyelmet arra, hogy senki ne álljon a rács közvetlen közelébe.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvan az iráni atommegállapodás

A megállapodás szerint Iránnak be kell engednie minden gyanús nukleáris létesítményébe az… Tovább olvasom