Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Halálos vonatbaleset Dél-Tirolban

Kisiklott egy diákokat és ingázókat szállító vonat hétfőn délelőtt Dél-Tirolban, a helyi tűzoltók legújabb tájékoztatása szerint legalább kilencen meghaltak, és 27-en (más források szerint 28-an) megsérültek, heten közülük súlyosan. Három személy eltűnt.

Korábbi jelentések még 11 halottról szóltak. A baleset az észak-olaszországi Merano város közelében történt reggel. A beszámoló szerint földcsuszamlás miatt siklott ki a két vagonból álló szerelvény egyik kocsija.

A helyszínre a polgári védelem, a mentőszolgálatok járművei, illetve a mentők vonultak ki. Ezzel egy időben riasztották a környékbeli kórházakat.

Thomas Widmann, a dél-tiroli regionális kormány közlekedési tanácsadója szerint a tragédiát egy öntözőcső törése okozta. A csőből kiáramló nagy mennyiségű víz földet és sziklákat sodort magával, rázúdulva a lejjebb fekvő sínpáron érkező vonatra. Az egyik kocsi ennek következtében kisiklott, majd felborult. Csak a domboldalon álló fák akadályozták meg, hogy ne zuhanjon a még lejjebb hömpölygő folyóba.

A roncs mellett állnak tűzoltók 2010. április 12-én, miután földcsuszamlás miatt kisiklott egy személyszállító vonat a dél-tiroli Merano közelében fekvő Castebellóban. A baleset következtében legalább

A roncs mellett állnak tűzoltók 2010. április 12-én, miután földcsuszamlás miatt kisiklott egy személyszállító vonat a dél-tiroli Merano közelében fekvő Castebellóban. A baleset következtében legalább hét ember életét vesztette, öt súlyosan, húsz könnyebben megsérült. (MTI/AP/Antonio Calanni)Király Zsuzsanna, Magyarország milánói konzulja az MTI telefonos megkeresésére azt mondta: az olasz hatóságok közlése szerint a halottak között magyar állampolgár nincs, és a már azonosított sebesültek között sincs magyar állampolgár. A még nem azonosított sérültek állampolgárságát nem ismerik, nagy valószínűséggel közöttük sincs magyar állampolgár, de ezt még nem lehet teljes biztonsággal kijelenteni.
Azt a szárnyvonalat, ahol a szerencsétlenség történt, 2005-ben avatták fel. Mind ez ideig az ország egyik legbiztonságosabb vasúti szakaszaként tartották nyilván.

A roncs mellett állnak a mentőalakulat tagjai 2010. április 12-én, miután földcsuszamlás miatt kisiklott egy személyszállító vonat a dél-tiroli Merano közelében fekvő Castebellóban. A baleset következ

A roncs mellett állnak a mentőalakulat tagjai 2010. április 12-én, miután földcsuszamlás miatt kisiklott egy személyszállító vonat a dél-tiroli Merano közelében fekvő Castebellóban. A baleset következtében legalább hét ember életét vesztette, öt súlyosan, húsz könnyebben megsérült. (MTI/AP/Antonio Calanni)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forgalommal szemben az autópályán: ketten meghaltak

Felháborodást, megdöbbenést és az érvényben lévő jogosítványrendszer azonnali felülvizsgálatát… Tovább olvasom