Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Hajsza az autópályán: rendőrök sérültek meg, autók törtek össze

Egy szlovén rendőr és egy osztrák autós súlyosan, három további rendőr könnyebben megsérült a szlovén A1-es autópályán csütörtökre virradóra történt karambolban.
Egy szlovén rendőr és egy osztrák autós súlyosan, három további rendőr könnyebben megsérült a szlovén A1-es autópályán csütörtökre virradóra történt karambolban, amely azután következett be, hogy a rendőrök üldözőbe vették a felszólításukra meg nem álló osztrák gépkocsit - jelentette a szlovén média és a rendőrség.

A kranji rendőrség beszámolója szerint látványos hajsza után a 29 éves osztrák férfi BMW gépkocsijával nekiment egy őt lassítani próbáló rendőrautónak. Előzőleg egy járőr Kranj közelében megpróbálta leszorítani az útról a vakmerően vezető autóst, de az csak fokozott sebességgel hajtott tovább Ausztria felé, s így tett az ütközés után is.

Egy harmadik járőr tüskeszalagokat helyezett el a brezjei kijáratnál, de az osztrák ott sem állt meg, áthajtott rajtuk, majd kilyukadt kerekekkel folytatta útját, és végül belerohant a negyedik járőrkocsiba, amely felgyújtott reflektorokkal várta a lescei kijáratnál. Az ütközés olyan erejű volt, hogy a rendőrautó ötven métert repült, két rendőr és két kutyájuk pedig az autóban rekedt. A rendőröket tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a járműből, a kutyák az ütközés következtében elpusztultak.

Az osztrák sofőr és egy rendőr súlyos, három további rendőr könnyebb sérüléseket szenvedett a kranji rendőrség szerint. Az osztrákot és két rendőrt kórházba szállították, az autópályát több órára lezárták.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkezdték a partra sodródott olajtorony mentését - videóval

Elkezdte a károk felmérését egy szakértői csapat azon az olajfúró tornyon, mely leszakadt az őt… Tovább olvasom