Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Hajón viszik Ciprusra az ivóvizet

Ciprus - Az elkövetkező hat hónapban naponta két hajó fog vizet szállítani a rendkívüli vízhiánytól szenvedő Ciprusra, összesen 38 millió euró (csaknem 9 milliárd forint) értékben- adta hírül hétfőn a BBC brit közszolgálati média.
A szinte mindig vízhiánnyal küzdő szigeten most minden eddiginél súlyosabb a helyzet, amit a kutatók egyértelműen a globális felmelegedés számlájára írnak. Cipruson négy éve nem volt számottevő csapadék, így a víztározóik 1908 óta a legalacsonyabb szinten vannak ma. A tankerek által szállított vizet az 1974 óta megosztott sziget görög részén fogják szétosztani. Mindeközben a ciprusi kormány hatalmas fúróberendezéseket kíván vásárolni, amelyekkel akár mélyebben fekvő, eddig kiaknázatlan vízkészletekhez is hozzáférhetnek majd, és további tengervíz-sótalanító telepeket is kíván építeni. A vízhiány számottevően nem befolyásolja a turizmust, mert bár van, hogy a vezetékes vízszolgáltatás szünetel, azonban a szállásadóknak vannak saját víztartályaik, amelyeket ezekre az időszakokra tartogatnak, mivel a vízhiány korántsem újdonság Cipruson.

Olvasóink írták

  • 1. 6664 2008. július 01. 05:11
    „Nicosiában heti 30 órában biztostanak vezetékes vizet, de élelmesebbek tartálykocsival járják a várost, árulják a vizet. A turistaközpontokban nem ilyen súlyos a vízkorlátozás: Agia Napa, Lemesos, Paphos nem érzékeli, de Nicosia mellett Larnaca is megszorításokat vezetett be. Nemcsak a víz mennyisége, de a minősége is érzékeny pont. A lecsökkent vízkészletben feldúsulnak a korábbal elenyésző mennyiségben mért szennyezőanyagok. Palackozott ivóvíz látszik a legjobb megoldásnak: 6*1,5 liter kb. 2-6 EUR.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ukrajnában nehezebben válthatnak a képviselők frakciót

Ukrajna - Ukrajna Alkotmánybírósága az alaptörvénybe ütközőnek minősítette az ukrán képviselők… Tovább olvasom