Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 3°C | 8°C Még több cikk.

Haiti földrengés: a Magyar Református Szeretetszolgálat mentőcsapatot küldött

Orvosokkal és mentőkutyákkal csütörtökön indul útnak a földrengés sújtotta Haitira a Magyar Református Szeretetszolgálat.
A közlemény szerint a kiutazó csoport két orvosból, egy segítőből és három mentőkutyából áll. A mentőcsapat - INSARAG minősítésű szakemberek, a Pest megyei kutatócsoport tagjai - a Haitin kedden bekövetkezett 7-es erősségű földrengés sebesültjeit részesíti ellátásban, illetve mentőkutyákkal további túlélők után kutatnak.

A csoport tíz napot tölt a katasztrófa sújtotta területen, vélhetően a fővárosban, Port au Prince-ben. Az ENSZ-szel kötött megállapodás értelmében oda küldik az orvosokat és mentőkutyákat, ahol a legnagyobb szükség van a segítségre - olvasható a közleményben. A Magyar Vöröskereszt, csatlakozva a Nemzetközi Vöröskereszt és Vörös Félhold Társaságok világméretű adomány-gyűjtő kampányához, közös segélyakciót hirdet a Haitit ért földrengés áldozatainak megsegítéséért.

Az adományokat a segélyszervezet a mentési munkálatok finanszírozására, a lakosság élelmezésének és gyógyszerellátásának stabilizálására, támogatására fordítja. Kedden nagy erejű földrengés rázta meg Haitit; a fővárosból, Port-au-Prince-ből és a környékbeli településekről áldozatok sokaságáról és összedőlt épületekről érkeztek hírek, súlyos károk keletkeztek az elnöki palotában és az ENSZ helyi képviseletének székházában is.

A földrengésnek több ezer halálos áldozata lehet - közölte szerdán a karibi szigetország elnöke. A haiti miniszterelnök úgy nyilatkozott, hogy az áldozatok száma meghaladhatja a százezret.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az idén 37-40 ezer cégcsődöt várnak Németországban

A válság során az idén tetőzhet a cégcsődök száma Németországban: a Bürgel gazdasági információs… Tovább olvasom