Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Hágába vitték a háborús bűnökkel vádolt Zsupljanint

Szombaton Hágába szállították a szerb hatóságok a háborús bűnökkel vádolt Sztojan Zsupljanint.-közölte a független belgrádi B92-rádió.
A férfit a múlt hét szerdán fogták el a szerb fővárosbanAz 56 éves egykori boszniai szerb rendőrparancsnok egyike annak a négy háborús bűnökkel gyanúsított szerb szökevénynek, akiket keres a háborús bűnökkel foglalkozó hágai Nemzetközi Törvényszék.

Háborús bűnök, népirtás és emberiesség elleni bűntettek miatt indul ellene eljárás, mert a vádak szerint a boszniai szerb rendőrség parancsnokaként központi szerepet játszott boszniai horvátok és moszlimok elleni atrocitásokban. A 90-es évek első felében ő volt Banja Luka rendőrparancsnoka és ahogy a helyiek tartották, a város hadura. A hágai Nemzetközi Törvényszéknek még három, háborús bűnökkel gyanúsított szerb szerepel a körözési listáján: Radovan Karadzsis, volt boszniai szerb elnök, Ratko Mladics, a jobbkeze, a volt boszniai szerb katonai főparancsnok, valamint Goran Hadzsics, a vukovári szerb lázadók egykori parancsnoka, a Szerb Krajinai Köztársaság volt elnöke.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fico még nem döntött a pénzügyminiszterről

Szlovákia - A szlovák kormányfő egyelőre nem döntötte el, posztján hagyja-e az euró bevezetésével… Tovább olvasom