Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

H1N1 Ukrajnában: 189 áldozat

Száznyolcvankilencen haltak meg influenzában és felső légúti megbetegedésekben Ukrajnában, ahol az elnök és a kormányfő egymást vádolta szerdán a válság rossz kezelésével.
Mintegy 80 H1N1-fertőzést találtak, ebből 17 volt halálos kimenetelű - közölték az egészségügyi minisztérium illetékesei.  

Október vége óta több mint 1,12 millió ukrán betegedett meg a  tárca adatai szerint. Kedden a minisztérium még 1,03 millió betegről  és 174 halottról számolt be.  

Julija Timosenko kormányfő élesen bírálta Viktor Juscsenko  elnököt, amiért nem hirdette ki azt a törvényt, amely lehetővé tenné  1 milliárd hrivnyának (mintegy 830 millió euró) az influenza elleni  harcra fordítását.  

A kormányfő "szabotázsnak" nevezte az elnök eljárását, aki  szerinte túl akarja feszíteni a helyzetet, hogy bevezethesse a  szükségállapotot. Ez bűncselekmény, amelyért "a hatalmon lévőnek"  fizetnie kell - idézték a miniszterelnöknek a kormányülésen  elhangzott kijelentését ukrán televíziók.  

Az intézkedés a január 17-ére kitűzött elnökválasztás  elhalasztását jelentené, amelyen Timosenko is az esélyesek között  van. Juscsenko is indul a választáson, de a közvélemény-kutatások  szerint gyakorlatilag nincs esélye az újjáválasztásra.  
   
"Nem kell engem zsarolni, nekem, mint elnöknek jogom van  dönteni" - válaszolta Juscsenko, aki szerint a mély válságban lévő  ország nem tud pótlólagos kiadásokat finanszírozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétezer H1N1-fertőzött Bukarestben

A román fővárosban, az ország legfertőzőbb gócpontjában az egészségügyi hatóságok több mint 2 ezer… Tovább olvasom