Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Győri Enikő a tunéziai-líbiai határon vizsgálja a menekülthelyzet

Győri Enikő, a Külügyminisztérium EU-ügyekért felelős államtitkára és Krisztalina Georgieva nemzetközi együttműködésért, humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős európai uniós biztos közösen látogat meg egy menekülttábort a líbiai határ tunéziai oldalán csütörtökön.
Győri Enikő és Krisztalina Georgieva tárgyalásokat folytat a tunéziai átmeneti kormány képviselőivel, majd ellátogatnak egy tunéziai táborba, ahol felmérik a menekültek helyzetét és a humanitárius segítségnyújtás lehetőségeit. Győri Enikőt elkíséri az útra Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat főigazgatója. A magyar külügyi közlemény emlékeztet, hogy a líbiai-tunéziai határt eddig több mint 77 ezer menekült lépte át, legtöbbjük egyiptomi vendégmunkás.

Folyamatos hazajuttatásukról Egyiptom igyekszik gondoskodni, ennek ellenére komoly humanitárius válság alakult ki az átkelőhely környékén, ahol tömegével várakoznak bebocsátásra a Líbiát elhagyni akarók, élelem, ivóvíz és alapvető higiénés feltételek nélkül. A tunéziai határvédelmi szervek folyamatosan fogadják az érkezőket, elhelyezésük azonban súlyos problémákat okoz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 180 ezer ember menekült a határokhoz

Több mint 180 ezer menekült érte el a líbiai határokat, s nagy részük már elhagyta az erőszak… Tovább olvasom