Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Gyógyszerészek tiltakoztak a reformok ellen Németországban

Mintegy tízezer dühös gyógyszerész vonult az utcára ma Németországban, hogy tiltakozzanak a kormány reformtervei ellen, amelyek nagyobb versenyhelyzetet kívánnak teremteni a gyógyszertárak között.
A német kormány terve szerint a gyógyszertáraknak alkutárgyalásokat kell majd folytatniuk a nagy biztosítótársaságokkal és 500 millió eurós árcsökkentést kell kialkudniuk. Ha ezt nem érik el, akkor maguknak kell ezt az összeget kifizetniük.

A gyógyszerész-társadalom amiatt is lázong, hogy a kormány maximált árakat szeretne bevezetni a gyógyszerekre. A német országos gyógyszerészszövetség elnöke, Heinz-Günter Wolf kijelentette: "Visszautasítjuk ezt a reformcsomagot". Azal érvelt, hogy a reform a falusi patikákat fogja a leghátrányosabban érinteni.

A szerdai gyógyszerésztüntetéssel egész demonstrációsorozat kezdődött Németországban. A következő három hónapban Münchenben, Düsseldorfban és Hamburgban lesznek megmozdulások. A berlini kormány több hónapos heves vita után a múlt héten fogadta el az egészségügy reformját. Ez szinte a teljes 82 milliós lakosságot érinteni fogja, mert átfogja az állami és a magán biztosítási rendszert egyaránt.

Az egészségügy reformjával az a célja az Angela Merkel vezette konzervatív-szociáldemokrata koalíciónak, hogy megfékezze az egészségügy költségeinek gyorsuló növekedését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emelkedik a tájfun áldozatainak száma a Fülöp-szigeteken

Szerdán 19-re emelkedett a Cimaron tájfun halálos áldozatainak száma a Fülöp-szigeteken. Az… Tovább olvasom