Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Gyilkosság a vád egy újvidéki orvos ellen

Szerbia - Az újvidéki ügyészség elrendelte a rendőrségnek, hogy kezdjen nyomozást a feljelentés kapcsán, amely szerint a tartományi székváros mellett tüdőszanatórium egyik orvosa, dr. Szava Nenics meggyilkolta páciensét, bizonyos Milena Lazovicsot.
Az igazgató vádjai - amelyet a sajtó már napokkal ezelőtt megszellőztetett - nemcsak ebből álltak. Szerinte dr. Nenics négy éven át kísérletezett a betegeken azok tudta és beleegyezése nélkül, ami miatt az ápoltak súlyos - esetenként visszafordíthatatlan - egészségkárosodást szenvedtek. Dr. Nenics az ellene folyó rágalomhadjáratról és az igazgató bosszújáról beszél. Korábban ugyanis ő tett feljelentést dr. Milovancsev ellen. Néhány évvel ezelőtt ugyanis az a hír járta az intézetben, hogy egyes orvosok - dr. Nenics szerint maga dr. Milovancsev is - idős, beteg, egyedülálló hölgyeket vettek fel kórházukba, akiket később - miután rávettek arra, hogy rájuk írják vagyonukat - meggyilkoltak.

A történetek amennyire hihetetlenek, annyira félelmetesek is. A sajtó felteszi a kérdést, hogyan lehetséges, hogy ezek az esetek - még ha folyosói szóbeszédről is van szó - csak évek múltán kerülnek nyilvánosságra. Mégpedig akkor, amikor személyes leszámolásra akarják felhasználni őket.

A szerb orvosi kamara még nem hallatta szavát, nem alakított becsületbíróságot, s nem alakított ki állásfoglalást abban a kérdésben, hogy az orvosok ahelyett, hogy gyógyítanának, egymást illetik igen súlyos vádakkal a sajtó hasábjain. Időközben az intézetbe érkezett egy szakmai felügyelő bizottság.

Egyes sajtóreagálások szerint a vádaskodások mögött az intézet igazgatói posztjáért folyó harc húzódik meg. S erre a harcra - írják - a két legesélyesebb jelölt már évek óta "fegyverkezett".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatvan éves mélyponton a brit gazdaság

Nagy-Britannia - Az utóbbi hatvan év legnagyobb gazdasági válsága köszöntött be Nagy-Britanniában, ismerte be Alastair Darling a Guardian című brit baloldali lap szombati számában. A brit pénzügyminiszter szerint sokkal mélyebb lesz és továbbtart a hullámvölgy, mint arra a lakosság számít. A héten a brit nemzeti bank arra figyelmeztetett, hogy karácsonyig akár kétmillióan veszíthetik el munkájukat a szigetországban. Tovább olvasom