Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Gumibotokkal támadtak a tüntetőkre Rangunban

Gumibotokkal támadtak rá a katonák szerdán Mianmar legnagyobb városában, Rangunban a tüntetőkre, és a soraikban megjelenő szerzetesekre, figyelmeztető lövések is eldördültek - közölték szemtanúk.
A buddhista szerzetesek a hatóság tilalma ellenére folytatják a tüntetést, a rendőrség figyelmeztető lövésekkel próbálta megfékezni a tömeget.

Tíz szerzetes megvertek a Svedagon pagodánál, amelyet a katonák körülzártak. A hatóságok nyolcvan embert őrizetbe vettek. Őket három teherautóval szállították el a helyszínről. A szerzetesek korábban figyelmen kívül hagyták a hatóságok tilalmát a gyülekezésre. A pagodánál mintegy ötven szerzetes jelent meg, aki megpróbált a pagoda keleti kapuján keresztül bejutni. A hatóságok távozásra szólították fel az ott összegyűlt mintegy 700 embert. Ezt követően gumibotokkal támadtak rájuk. Egyesek menekülni kezdtek - közölték szemtanúk.

Az Európai Unió szankcióinak szigorításával fenyegette meg a mianmari katonai kormányzatot arra az esetre, ha erőszakot alkalmaz a fegyvertelen, békés tüntetők ellen.

A katonák figyelmeztető lövéseket is leadtak, más katonák pajzsaikat verve adtak utasítást a távozásra. A szerzetesek egy része és mintegy kétszáz támogatójuk a figyelmeztetés ellenére a helyén maradt a Svedagon pagoda keleti kapujánál.

Ezzel egy időben ötszáz szerzetes kezdett el menetelni a Szule pagoda felé, ahol a korábbi tüntető menetek véget értek. A tiltakozókhoz sokan csatlakoznak, egyre növekszik a résztvevők száma - számoltak be az eseményekről szemtanúk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megfenyegette a rendőrség a Mianmarban tüntető szerzeteseket

A katonai junta teherautókra szerelt hangszórókból kedden Mianmarban hatósági fellépést kilátásba… Tovább olvasom