Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Gázvita: Újabb orosz kifogások

Az ukrán UNIAN hírügynökség hétfő délutáni információja szerint az orosz gázszállító újabb kifogásokat támasztott az európai gázszállítások megújításával szemben. Az orosz Gazprom legújabban a tranzit nemzetközi megfigyelése pontos mechanizmusának kidolgozását igényli a gázcsapok megnyitásának feltételeként.

Annak ellenére, hogy a szerződő felek eddig az orosz kormány minden feltételét teljesítették, még mindig nem indult meg a gázszállítás az európai országokba - írja az ukrán UNIAN hírügynökség.

A tudósítás szerint az orosz Gazprom csak abban az esetben nyitja meg a csapokat, ha tételesen kidolgozzák a tranzitszállítások nemzetközi ellenőrzésének a mechanizmusát. Előzőleg Vlagyimir Putyin orosz kormányfő kijelentette: nem elégszik meg azzal, hogy megérkeznek Ukrajnába a nemzetközi megfigyelők, és "kijevi szállodaszobákban, jelentős mennyiségű vodka fogyasztása mellett figyelik majd mindenféle hölgyek és urak" a gáztranzit menetét. A legújabb orosz igény szerint a gázszállítások azonnal megkezdődnek, amint a nemzetközi ellenőrzési rendszer teljes egészében üzemképes lesz.

Mint arról korábban a Független Hírügynökség beszámolt, Viktor Juscseno ukrán államfő kétségét fejezte ki, hogy Oroszország valóban rendelkezik-e az európai igényeket kielégítendő gázmennyiséggel, hiszen más indokkal aligha magyarázható, hogy az orosz fél új és új kifogásokkal hozakodik elő, miközben az érdekelt felek már minden követelését teljesítették.

Olvasóink írták

 • 3. nasi12 2009. január 12. 22:48
  „Az EU-ban semmi féle ellenőrzés nem műkszik, példa rá, hogy a kínai gagyi gazdasági offenzíva kinyirta hazánkat, es rogyadozik tőle egész Európa.
  Az Oroszoknak teljesen igazuk van, hisz a vodkásüveg mellett bárisnyák társaságában, milliós fizuért, nehéz az Oroszok érdekeire is figyelni, hiszen a sajátunkra sem figyeltünk eddíg.”
 • 2. miracle 2009. január 12. 18:46
  „De abban is van igazság, hogy ez az EU-ellenőrzés mikéntje hasonlíthat arra a gyakorlatban, mint amikor nálunk a közjegyző precízen ellenőrzi, hogy kire hány sms jön a Megasztárban...meg a lottósorsolás végén bruttó 38000Ft órabérért azt mondja, hogy mindent rendben talált.”
 • 1. Imcsi 2009. január 12. 18:11
  „Tényleg, Oroszország mért hozakodik elő mindig valami újabb feltétellel?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Havonta 50 ember válik az aknák áldozatává Afganisztánban

Az aknarobbanások világszerte továbbra is Afganisztánban okozzák a legtöbb sérülést, illetve halált.… Tovább olvasom