Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Gázai segélyflottilla - Német lapok Izraelt bírálják

Több tekintélyes német újság is szokatlanul élesen bírálta kedden az izraeli kormányt a Gázai övezetbe tartó önkéntes segélyflottilla elleni katonai hadművelet kapcsán.

A konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung kommentárjában arra mutatott rá, hogy az izraeli kormány a jelek szerint minden mértéket elvesztett a Gázai övezet blokádjának betartásában. A nemzetközi konvoj hajói elleni, halálos áldozatokat követelő akció a blokád kiterjesztésének újabb foka - értékelte az újság, hangsúlyozva, hogy mindez továbberősíti a közel-keleti ország nemzetközi tekintélyvesztését.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint a hadművelet Izrael számára helyrehozhatatlan diplomáciai károkhoz vezethet. Nemcsak a Törökországhoz fűződő, az utóbbi hónapokban amúgy is gyors ütemben romló kapcsolatainak árthat, hanem más országok is - amelyek Izrael barátainak számítanak - elítélik a katonai hadműveletet, és egyre inkább eltávolodnak a Netanjahu-kormánytól - figyelmeztetett az újság, közvetve utalva Németországra is.

A lap szerint az akció ismét rávilágít Izrael elhibázott gázai politikájára. Emlékeztetett arra, hogy az iszlám radikális Hamász választási győzelme óta az izraeli kormányok igyekeznek elszigetelni a palesztin területeknek ezt a részét. Ezzel csak a nyomor erősödött tovább a térségben, ami csakis a további radikalizálódáshoz vezethet. Ennek nyomán pedig bekövetkezhet az, hogy Izraelnek - amely mégiscsak békére törekszik - nem lesz kivel tárgyalnia a békéről - fogalmazott a lap.

Az ugyancsak konzervatív Die Welt szintén arra mutatott rá, hogy a halálos áldozatokat követelő akció még Izrael barátait is elrémisztette. Azok pedig, akik eddig is Izraelt tartották a Közel-Kelet "fő problémájának", most ismét megerősítve látják a zsidó államról kialakított képüket, így egyebek között azt, hogy az ország valójában egy "regionális buldózer", amely hajlamos arra, hogy katonai téren mindent túlreagáljon.

Izrael az elmúlt években az iszlamista és baloldali radikális ideológiák gyűlöletének legkedveltebb célpontjává vált - emlékeztetett a lap, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az ország a mérsékeltek táborában is mindinkább veszít a vele szembeni rokonszenvből. Izraelnek gondolnia kell erre, és mindent meg kell tennie a történtek feltárására - figyelmeztetett a Die Welt.

Olvasóink írták

 • 14. buggyant 2010. június 03. 20:31
  „Minden tiszteletem vonlichthofené hogy ekkora kitartással próbálja megértetni azzal az egyébként nagyonis egyértelmű és világos tényeket, aki nem akarja megérteni.”
 • 13. vonLichthofen 2010. június 03. 16:00
  „12puncher,
  ennél nagyobb süketséget talán első Nobel díjas irónk könyvében olvastam utoljára.
  Ne beszéljünk most botvacsinált ethnikai értekezésedről, az az ami - botvacsinált, felszínes és hazug.

  Beszéljünk inkább arről a kimondott hazugságról, hogy Hamas lecsap a segélyszállítmányokra.
  Számomra inkább úgy tűnik - mint tény - hogy inkább Israel az, amelyik ellopja a szállítmányokat.
  Lásd a múlt csütörtöki akciót. Ugyanakkor - azt akarod állítani, hogy a terroristák AZÉRT öltek meg 16 embert a fedélzeten, hogy megakadályozzák azt, hogy a Hamas rátegye a kezét a pelenkákra, spaghettire, tankönyvekre, írószerekre, gyógyszerekre és élelmiszerre és víztisztító készülékekre?
  Tudom, hogy nem könnyű puncher, de gondolt át mégegyszer!

  Ebben a kérdésben inkább hiszek George Golloway, Norm Finkelstein, Gideon Levy, Anna Baltzer, a Neutrei Carta rabbijai, a világ jóérzésű embereinek mint neked puncher vagy éppen a Jerusalem Post bértollnokainak.
  Ez a kérdés olyan egyszerű puncher, a nyílt tengeren egy terrorista banda megtámadott egy békésen hajózó konvojt amelyik segélyszállítmányokat vitt egy tízméteres fallal börtönbe zárt másfélmilliónyi éhező és demoralizált népességnek.

  Melyik rész az amelyiket NEM érted puncher?”
 • 12. pancser 2010. június 02. 22:03
  „A világ baja nem a zsidók! Illetve sokan gondolják, hogy azok, főleg azokban a körökben ahol a sikertelenség, a lustaság vegyül az irigységgel. A felső tízezerben általában elfogadják őket, nem számít. Viszont alul a plebs egy része sok marhaságot hisz velük kapcsolatban. A genetikában nem hiszek, az etióp zsidók feketék, az észak-afrikaiak barnák, az oroszországiak világos bőrűek. Nincs sok minden genetika közösség, annál inkább kulturális. Ha egy zsidó feladja vallását úgy elvegyül mintha nem is lenne néhány nemzedék után. A kulturális különbségek általában minden előítélet alapja nem a bőrszín.
  A témához visszatérve. A "széplelkek" azt hiszik simogatással meg lehet oldani a problémákat és jajaveszékelnek egy keményebb, a dolgok bizonysága szerint egy bársonyos intézkedéssel kapcsolatban. A blokádtörés sehol nem megengedett az ógörögök óta. Persze egy blokád mindig jobban sújtja az ártatlanokat mint azokat akik miatt van az egész. A szállítmányokra először a Hamasz terroristái csapnak le és csak utánuk jut valami az éhezőknek.”
 • 11. SC 2010. június 02. 17:06
  „9. hozzászólás vonLichthofen
  :-)
  Ez így elég világos lesz még meir-nek is. :-)))”
 • 10. buggyant 2010. június 02. 16:40
  „9. ez tömör volt velős és lényegretörő. És milyen igaz.”
 • 9. vonLichthofen 2010. június 02. 15:28
  „3meir,
  EZEK a németek már nem azok a NÉMETEK.
  Igaz, EZEK a zsidók sem AZOK a zsidók.”
 • 8. janika 2010. június 02. 14:17
  „No igen sajnos meg feletzkezek arról a tényről, hogy a zsidóság az nem egy egyszerű vallás, az egy olyan emberi faj ahol már nemáll fenn az a kérdés, hogy az a bizonyos hajszál megvan -e még, mert nincs! Ugyan is a vallási révületet a gyilkos tébolytól csak egy hajszál választ el.”
 • 7. elihu 2010. június 02. 12:58
  „Meir! Te hogyan foglalnád össze röviden Izrael külpolitikáját? Én így: Ki nem szarja le?”
 • 6. buggyant 2010. június 02. 09:56
  „janika :) a buggyant úgy lett, hogy foglalt volt az a név amit be akartam írni, aztán a másik is, aztán a harmadik is... aztán olyat választottam, amiről azt gondoltam hogy nem álltak érte sorban. Végülis mindegy is hogy milyen néven írok, az a lényeg mit írok, bár sokaknak nem tetszik. Ha van jó ötleted, lehetsz a keresztapám.... de lehet ez már hozzámnőtt. Ráadásul örülnek neki azok, akik nem értenek egyet velem :) hadd örüljenek azok is valaminek.
  más: azért én bízom benne, hogy aki zsidónak születik, nem feltétlen genetikailag van belekódolva a gonoszság, a kapzsiság, a mindenkit leigázás vágya, a felsőbbrendűség érzése, bizonyára születnek közöttük EMBEREK is. Biztos nekik nagyon nehéz a lelkük a többiek miatt is. De ha az USA ennyire puha velük szemben meg az ENSZ is, hát túl sok jót nem nézek ki a jövőből.”
 • 5. janika 2010. június 02. 09:16
  „"4" hogy tudsz" buggyant" nevet adni magadnak, hisz minden normális ember egyetérthet az írásoddal. Attól tartok, hogy Teremtő túlbecsülte saját képességét, amikor zsidót teremtett e földre.”
 • 4. buggyant 2010. június 02. 06:12
  „Izraeli értelmiségiek szerint a támadásnak katasztrofális következményei vannak az állam nemzetközi megítélésre nézve. "A támadás után a legjobb úton vagyunk afelé, hogy az egész világ pestisesként tekintsen ránk" - jelentette ki Amos Oz, az egyik leghíresebb izraeli értelmiségi. Oz szerint a hadművelet erkölcsi katasztrófát jelent Izrael számára, a Gázai övezet blokádjának pedig semmi értelme sincs.”
 • 3. meir 2010. június 02. 01:22
  „-es pont a "NEMETEK" azok akik minket kritizalni mernek????
  mellesleg,; ki nem szarja le???”
 • 2. kuugar 2010. június 02. 00:42
  „Tegye is meg! Inkabb a zsidok, mint a terroristeak.”
 • 1. erdeklödö 2010. június 01. 20:57
  „Nem! izrael nem gondol erre mert izraelnek mindent szabad! de amig a viläg "ripacs" politikusai

  izraelbe utaznak csak azert, hogy a fejüket a siratofalhoz verdessek addig nem vältozik semmi!

  "izrael" azttesz amit akar.megölhet ärtatlan embereket, tornyokat dönthet le,

  "szäldoshat" harcirepülögepekkel Magyarorszäg legtereben.........................

  BÄRMIT MEGTEHET!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázai segélyflottilla - Izrael nem kér bocsánatot

Izrael szerint semmi nem indokolja a bocsánatkérést a Gázai övezetbe önkénteseket és segélyt… Tovább olvasom